Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wandlampen met led strips

Ook op het gebied van verlichting zijn er steeds nieuwe ontwikkelingen. Nieuwe trends brengen nieuwe typen lampen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan industriële lampen die momenteel een ware rage zijn. Deze lampen lijken met hun unieke vormgeving op geen enkele andere lamp, en veel mensen willen wel eens wat anders.

Oude typen lampen veranderen ook

Oude typen lampen gaan ook met de tijd mee. De staande lamp was zo’n vijftig jaar terug een hoge steel met daarop een grote lampenkap. Die ziet men tegenwoordig niet meer. Ze waren te groot, vielen gemakkelijk om en de smaak van mensen is behoorlijk veranderd. De staande lampen van tegenwoordig zien er heel anders uit. De lampenkap is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een bescheiden lamp bovenaan een ranke steel en vaak heeft de staande lamp nog een paar extra richtbare lampen aan de steel. De staande lamp wordt nu gebruikt als sfeerverlichting, om bepaalde objecten eens goed in het licht te zetten en als leeslamp.

De moderne wandlamp

Wandlampen zijn ook met de tijd meegegaan. Het oude type viel steeds meer uit de gratie, ook omdat er zoveel andere lampen bijkwamen. Momenteel is de wandlamp weer in de opmars. Het zijn nu echte sfeerverlichters. Is een muur een beetje te leeg, dan kuntu er bijvoorbeeld een kast neerzetten of een grote plant. U kunt de muur ook aankleden met behulp van muurdecoraties, zoals schilderijen en posters. Muurdecoraties en ook planten en kasten, moeten wel enigszins verlicht worden, anders wordt het in de avond een donker gebeuren. Ukunt ook een lamp aan de wand hangen die tevens als muurdecoratie dient. Dat is dus de moderne versie van de lamp aan de wand die helemaal niets meer weg heeft van de oude modellen, maar juist een eigentijdse look heeft.

Wandlampen met led strips

Staande lampen met led strips zijn er al volop. Het gaat dan om holle, ronde of rechthoekige vormen waar de lichtgevende strip aan de binnenkant wordt geplaatst. Door openingen in zo’n vorm te maken, kan men het licht eruit laten stralen zonder dat men de lichtbron ziet. Ditzelfde trucje ziet men ook met de nieuwe lampen voor aan de wand. De strengen met leds zijn in de lamp verborgen, maar het licht schijnt wel op de wand. Typische sfeerverlichting dus.

Linkruil.org

Comments are closed.