Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat heb je nodig voor goed tegelwerk

Tegelwerk is een manier om je badkamer, keuken, gang of welke andere kamer dan ook op een mooie en duurzame wijze er netjes en onderhoudsvriendelijk er uit te laten zien.

Zelf tegelwerk plaatsen

Het is mogelijk om zonder enige ervaring zelf tegelwerk te plaatsen. Het is dan wel van belang dat er de juiste voorbereiding getroffen wordt, om ervoor te zorgen dat alles zo soepel en eenvoudig mogelijk verloopt. Maak voor jezelf een stappenplan van wat er nodig is om jouw desbetreffende kamer te voorzien van tegelwerk. Hieronder is een opsomming te zien van belangrijke stappen die zeker niet vergeten mogen worden bij het zelf plaatsen van tegelwerk.

  1. Stel een budget op. Door een budget op te stellen voor je project zorg je ervoor dat er inzichtelijk wordt gemaakt wat er nodig is. Zo kom je niet voor onvoorziene kosten te staan die je van te voren niet verwacht had.
  2. Welke kleuren kies je? De kleur van de tegel is van belang zo kan een verkeerde kleur tegel een kamer een onprettige sfeer geven. Zo kan het ook een kamer kleiner laten lijken dan dat hij daadwerkelijk is. Het is daarbij ook belangrijk om rekening te houden met de lichtinval en de kleur van de tegels.
  3. Meten is weten. Meet op welke wanden, vloeren etc. betegeld moet worden. Door dat te bepalen weet je hoeveel tegels je nodig gaat hebben voor je project. Houd ook rekening met halve tegels die je nodig kan hebben.
  4. Locatie controleren. Het is van belang voordat je begint met het plaatsen van tegels dat je weet of je wel de juiste ondergrond hebt voor je tegels. Zo moet je controleren of de vloer helemaal vlak is en of de ondergrond wel sterk genoeg is om te betegelen.
  5. Materiaal regelen. Voordat je echt kan gaan beginnen is het van belang dat je de juiste materialen verzamelt, dit geldt ook voor het nodige gereedschap. Praat daarom met een expert of met een winkelmedewerker over wat je allemaal nodig hebt voor de klus.
  6. Waterdicht maken. Zorg ervoor dat je de tegels op de plaatsen waar water tussen kan komen waterdicht gemaakt wordt. Zo voorkomen je dat er vocht tussen de tegels komt te zitten. Maak vooral de voegen en hoeken waterdicht, omdat dat voornamelijk de plekken zijn waar water tussen kan komen.

Laten doen

Mocht je er toch voor kiezen om de klus door een expert te laten doen, dan is dat ook mogelijk. Alles wat jij dan moet doen is de tegelzetter informatie geven die hij nodig heeft voor het project. Denk bijvoorbeeld aan de soort tegel en om welke kamer het gaat. Zo kan de metselaar die de opleiding metselaar heeft afgelost het project goed uitvoeren.  

Linkruil.org

Comments are closed.