Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat is aquascaping?

Als je een aquariumliefhebber bent, heb je vast al wel eens gehoord van aquascaping. Aquascaping is een kunstvorm in de aquariumwereld. Het is het creëren van een natuurlijke onderwaterwereld met optische illusies. Er wordt gebruik gemaakt van planten, stenen en hout. Er hoeven niet eens vissen in het aquarium te zitten, het gaat vooral om het landschap.

Aquascaping is dus een hele kunst. Het is niet zomaar het inrichten van een aquarium. Er moet de illusie worden gewekt dat de bak tot in het oneindige doorgaat. Dit is anders dan in een standaard aquarium. Ook moet er een natuurlijke uitstraling zijn met weinig storende elementen. Het moet rust uitstralen. Om dit te kunnen realiseren, moet je verstand hebben van zaken en met meerdere dingen rekening houden. We geven je een lesje aquascaping voor beginners.

Een ontwerp maken van het landschap

De eerste stap is goed uitdenken wat je precies wil. Dit moet nauwkeurig gebeuren. Doe je dit niet, dan kan er veel misgaan. Je wil natuurlijk geen vissen bij elkaar zetten die niet samen kunnen leven of aquariumplanten in je aquascape zetten die vervolgens te weinig ruimte hebben om te groeien. Of erachter komen dat je vissen je mooie kunstwerk vernielen. Vissen zorgen over het algemeen snel voor veel vervuiling en een aquascape is te gevoelig om die vervuiling biologisch op te lossen. Hierdoor krijg je algen. Start daarom zeker als beginner met alleen planten, steen en hout. Vissen kunnen altijd later nog. Maak dus eerst een goed ontwerp van wat je voor ogen hebt. Voor alle materialen die je nodig hebt voor je aquascape kun je terecht bij AquastoreXL.

Natuurlijke omgeving

Het is belangrijk om rust en diepte te creëren in je aquascape. Wel mag je natuurlijk het accent op een mooie en opvallende plant leggen. Doe dit wel op een manier dat je de sfeer in je landschap niet verstoort. Om diepte te creëren is het handig om van groot naar klein te werken. Werk ook met verhogingen. Probeer je landschap vooral niet perfect te maken. De natuur is ook nooit perfect. Hoe minder je probeert om het netjes te houden, hoe natuurlijker het oogt.

Onderhouden van je aquascape

Andere belangrijke aspecten die je niet mag vergeten zijn het licht in de bak, het onderhoud en de CO2 in je kunstwerk. Qua licht is het belangrijk om op te passen voor overbelichting. Heb je hier last van, dan heb je de kans dat algen het aquarium over gaan nemen. Qua onderhoud is het van belang om je landschap regelmatig bij te houden. Zo moet je sommige aquariumplanten vaak snoeien. Voeg tot slot voldoende CO2 toe aan je aquascape zodat je planten goed groeien.

Linkruil.org

Comments are closed.