Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat is een Energieprestatiecertificaat?

Energieprestatiecertificaat

Een energieprestatiecertificaat is een document waarin vermeld staat wat de geschatte waarde is van energieverbruik van een woning of appartement. Sinds 2009 is een energieprestatiecertificaat verplicht bij kopen, verkopen, huren of verhuren van gebouwen en appartementen in België. Het Energieprestatiecertificaat komt voort uit de Europese Richtlijn Energie Prestatie van Gebouwen (EPBD 2002/91). In Nederland heet het Energieprestatieadvies (EPA).

Wij van EPCdiensten leveren deze certificaten. Klik hier om meer te weten
In een energieprestatiecertificaat kan je meer terugvinden over de energiezuinigheid van de woning. Indien bij de koop of verkoop geen energieprestatiecertificaat aanwezig kan de boete oplopen tot 5000 euro.

Wat doe ik juist? Wij leveren deze certificaten af. Aangezien ik bij de eerste energiedeskundige in Vlaanderen behoor kan ik u helpen uw energieprestatiecertificaat te verbeteren. Klik hier voor meer informatie

Hoe verloopt zo’n energieprestatiecertificaat keuring?
1. U maakt een afspraak met mij via de telefoon of mail. Vergeet niet het aanvraagformulier voor een energieprestatiecertificaat mee in te vullen
2. Ik kom ter plaatse kijken en verzamel tijdens het plaatsbezoek de invoergegevens die noodzakelijk zijn voor het berekenen van het energieverbruik en het energieprestatiecertificaat of epc attest. Bij de inspectie ter plaatse wordt het volume van het gebouw opgemeten, evenals de afmetingen van de ramen en deuren en wordt de opbouw van de wanden, vloeren en het dak bepaald. Om het globaal energieverbuik van de woning te kunnen bepalen, maakt de energiedeskundige een inventarisatie van de verwarmingsinstallatie, de warmwaterproductie, ventilatietechnieken en hernieuwbare energie, bv zonnepanelen. Klik hier voor meer informatie over energieprestatiecertificaat (epc)
3. Ik verwerk de verzamelde gegevens op kantoor en bereken het energieverbruik. Vervolgens geef ik deze gegevens in de energieprestatiedatabank. Het EPC getal bekomt men door het jaarlijks primair energieverbruik te delen door de bruikbare oppervlakte. Hoe lager het EPC getal op het energieprestatiecertificaat is, hoe lager het energieverbruik van de wooneenheid is. Een EPC getal van bv 165 wil zeggen dat men een superzuinige woning heeft. EPC getal van bv 875 geeft aan dat men veel energie zal verbruiken om de woning te verwarmen. Afhankelijk van het type woning neemt dit nog eens 1.5 tot 3 uur in beslag.
4. Het energieprestatieattest wordt doorgestuurd naar het Vlaams Energieagentschap
Meer weten:Klik hier

Linkruil.org

Comments are closed.