Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat kun je doen met trellisschermen in de tuin ?

Trellisschuttingen zijn kant en klare gaaspanelen die een houten rand hebben en een metalen raster tot draadpanelen die eerst gegalvaniseerd werden. Tegenwoordig kun je ook hardhouten trellisschermen kopen die gebruikt orden als houten klimschermen. Men gebruikt trellisschermen om een tuin af te bakenen zodat men toch een beetje privacy heeft tegenover de buren. Niet iedereen vindt het tenslotte fijn dat de buren kunnen meegenieten als je aan het genieten bent van een glaasje wijn in de zon. Men plaatst de trellisschermen op de afbakeningsgrens en dan daarna wordt deze in de grond vastgemaakt. Omdat er zoveel soorten zijn is, wordt er op de markt een onderscheid gemaakt.

Trellisschermen te gebruiken
Je bent in eerste instantie vrij om je tuin af te bakenen zoals je dat zelf wilt, maar er zijn een paar trends die in de markt volop aan de gang zijn. Zo worden gegalvaniseerde trellisschermen gebruikt bij moderne tuinen. Onder moderne tuinen verstaan e een vijver, een wandelpadje en veel bloemen. Je kan trellisschermen ook kopen in een soort gegoten beton. Deze wordt dan weer gebruikt bij klassieke, kleine woningen en grote tuintjes. Naast dit alles kan je heel gemakkelijk trellisschermen laten maken in hardhout. Deze variant is echter een dure variant omdat het hout helemaal bewerkt wordt zodat het een levenlang meegaat. Men zal de trellisschermen zodanig maken dat deze vochtwerend zijn. Als je bij elke leverancier dan ook trellis laat maken, zul je altijd de bevestigingsmaterialen erbij krijgen.

Ideaal geschikt voor klimop

In veel tuinen ziet men al eens houten schuttingen staan die overwoekerd zijn met groene klimop. Dit is een van de eigenschappen waarom mensen een trellisscherm laten zetten in de tuin. Dit wordt gedaan om het hout te verdoezelen en om er een groener effect aan te geven. Men begint met kleine klimop of zelfs zaadjes die men dan langzamerhand gaat bewerken tot volwassenen klimop. Als je dit laat doen, moet je goed voor de plant zorgen want binnen de kortste keren groeit hij boven de trellis uit.

Linkruil.org

Comments are closed.