Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat te doen bij een lek?

Tijdens de winter hebben we vaak last van vrieskou. Waterleidingen krijgen het in deze periode erg moeilijk. Aldus is het zeer verstandig om na te gaan of er een waterlek is ontstaan tijdens dit seizoen. Er kan namelijk een lek in de waterleiding voorkomen en dat kan nare gevolgen hebben. Thuis kan u eenvoudig zelf enkele testen doen om dit te verifiƫren.

Een lek in de waterleiding zorgt voor een enorm probleem in huis. Een miniem waterlek kan reeds aanleiding geven tot vochtproblemen en een stijgende waterfactuur. U verbruikt dan namelijk meer water aangezien een deel ervan verloren gaat. Stelt u deze ongemakken vast, dan hebt u er mogelijks al mee te zien. In dat geval moet je onmiddellijk reageren om ergere situaties te voorkomen. Een klein barstje in een waterleiding kan immers vlug evolueren en zo voor nog grotere problemen zorgen. Onthoud dat vochtproblemen ook kunnen aangewakkerd worden door andere situaties. Zorg daarom voor voldoende ventilatie in huis om deze problemen te voorkomen.

De beste manier om te controleren of u een lekkage heeft, is om een nacht geen water te verbruiken en voor en na de test de waterstand na te gaan. Merkt u dat er desondanks water verbruikt is tijdens deze uren, contacteer dan zeker een specialist. Het is mogelijk dat u een lekkage heeft. Een bedrijf in lekdetectie zal u vlug verder helpen om het lek te verhelpen. Ook kan u een bepaalde periode bekers onder alle kranen in huis plaatsen. Zo verzekert u zich ervan dat er zich geen lekkende kranen in huis bevinden. Lekkende kranen zijn namelijk ook een oorzaak van een hoge waterfactuur.

Als u een specialist in huis haalt, heeft die verschillende mogelijkheden om lekkages te lokaliseren. U kunt op een specialist meestal vertrouwen dat hij de correcte voorzorgsmaatregelen neemt om het lek te vinden. Ze zijn getraind om u zo goed mogelijk te bedienen en daarbij de correcte methode aan te wenden zodanig dat ze zeker geen lek overslaan. Op die manier kunt u op twee oren slapen dat uw woning terug volledig lekvrij kan gemaakt worden. U ontvangt na het opsporen van het lek een uitgebreid verslag waarmee u aan de slag kan.

Hoe uw lekkage is kunnen voorkomen kan belangrijk zijn om voorzorgsmaatregelen te nemen. Het is hoe dan ook belangrijk om leidingen regelmatig te laten onderhouden. Leidingen die regelmatig onderhouden worden, treffen minder kans om scheuren te vertonen. Let tijdens de winter ook goed op en probeer enkele maatregelen te treffen. Velen sluiten zo de buitenkranen af om te voorkomen dat ze bevroren geraken. Eens een buis bevriest, is er namelijk een kans dat ze scheurt.

Een bekwame professional in lekdetectie zal u zo snel mogelijk ten dienste zijn eens u hem aangesproken hebt. Ze komen naar u en sporen de lekkage zo vlug mogelijk op zodat aldus de benodigde herstellingen kunnen gebeuren. Een waterlek kan namelijk een pak geld kosten indien het niet verholpen wordt. Uw waterfactuur zal enorm toenemen doordat het water gewoon weglekt. Vele netbeheerders waarschuwen u dan ook wanneer uw waterfactuur ineens in rasse schreden stijgt. Maar dat is zeker niet het enige probleem dat zich stelt. Het water dat weglekt, verplaatst waarschijnlijk in uw muren. Eens het zich daar verzamelt kan het grote vochtproblemen veroorzaken. Het oplossen van deze ravage kost een heel pak meer dan iemand in te huren om de lekkage te laten lokaliseren en het te laten herstellen.

Linkruil.org

Comments are closed.