Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat te doen met bouwafval?

Bij een flinke verbouwing heb je te maken met veel afval. Steen, hout, beton, glas: het komt allemaal vrij bij een beetje sloopwerk. Dit moet je natuurlijk netjes laten verwerken, maar als het echt veel is, is talloze keren op en neer rijden naar de milieustraat geen aantrekkelijke optie. Dan kun je beter een bouwafval container huren. Daar mag al je sloopafval in, niet alleen schoon puin. Meestal wordt zo’n container al de volgende werkdag geplaatst. De verhuurder komt na afloop de volle bak halen en zorgt voor een nette verwerking van het afval.

Mag alles in een bouwafval container?

Helaas kun je toch niet alles kwijt in je bouwafval container. Dat komt omdat sommige afvalsoorten nu eenmaal om een speciale verwerking vragen. Denk bijvoorbeeld aan asbesthoudend materiaal, maar ook huishoudelijke apparaten zoals koelkasten en vriezers moet je apart aanbieden. Het verhuurbedrijf waar je de container huurt, zal je kunnen vertellen wat er niet in een bouwafval container mag, en wat wel. Tip: je hoeft geen politieagentje te spelen, maar hou de container wel in de gaten. Mensen willen namelijk nogal eens hun eigen grofvuil via een plotseling aanwezige container proberen te lozen.

Hoe lang mag ik een bouwafval container hebben staan?

Een verhuurbedrijf zal je meestal voor enkele weken, bijvoorbeeld 6 tot 8, de container verhuren voor een enkele prijs. Langer huren kan vaak ook tegen een meerprijs. Verbouwen is immers een ingrijpende klus die niet meteen klaar is. Je moet wel rekening houden met de regels die er in je gemeente gelden, als je de container op een parkeerplaats of op de stoep moet plaatsen. Dit mag niet zomaar, en hier moet je apart toestemming voor aanvragen. Houd dus rekening met de tijd die het kost om deze vergunning aan te vragen, voordat je gaat verbouwen!

Linkruil.org

Comments are closed.