Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat voor lamp is een plafonnière?

Er komen veel nieuwe producten op de markt en al die producenten proberen hun product een pakkende naam te geven. Een goede naam blijft in het geheugen van de consument hangen en betekent dus meer verkoop.

Spaarlamp

Dit was zo’n naam die, nadat het geïntroduceerd was, meteen werd opgenomen door de bevolking. Het lag lekker in de mond, het gaf aan dat men met zo’n lamp op de uitgaven kon besparen en het was ook duidelijk om wat het voor product ging: een lamp.

Coca Cola

Deze productnaam is ook een succesnummer. Vrijwel vanaf het begin sprak het de consument aan. Het was een nieuw drankje en het smaakte ook nog eens verduveld lekker, dus die naam bleef hangen en vrijwel iedereen op de wereld weet wat het is.

Andere producten hebben wat meer moeite om naamsbekendheid te krijgen. Alhoewel daar hoogstwaarschijnlijk ook een klein legertje van marketinglui aan het brainstormen is geweest, lukt het ze niet om de naam onder het volk te krijgen.

Plafonnières

Deze naam roept vaak verwarring op en dat komt niet omdat de meeste mensen belabberd Frans spreken. Het komt door het te pas en onpas gebruiken van de naam. Eigenlijk betekent plafonnière niets anders dan plafondlamp, maar dan in het Frans. In het Nederlands betekent het ook plafondlamp. Dat zou dus niet tot verwarring moeten leiden, want er zijn wel meer voorwerpen die met twee of meer namen door het leven gaan. De verwarring komt vooral door de verlichtingsbranche zelf. Sommige bedrijven promoten hun plafondlampen als zodanig en sommigen doen dat, voor hetzelfde product, met de uit het Frans afkomstige naam.

Mooiere plafondlamp

De plafondlamp is natuurlijk een veelgebruikte lamp en daardoor zijn er ook heel veel verschillende modellen van. Het zijn heel vaak puur functionele lampen die enkel en alleen dienen om een ruimte te verlichten, punt uit. Daarnaast ziet men in toenemende mate plafondlampen die dienen als sfeerverlichting. Ze hangen weliswaar aan het plafond, maar hoeven niet de hele ruimte te verlichten. Ze moeten gewoon mooi plaatselijk licht geven en er ook nog leuk uitzien. Misschien een goed idee voor de branche om die verschillende plafondlampen van elkaar te onderscheiden via een passende naamgeving: plafonnière en plafondlamp.

Linkruil.org

Comments are closed.