Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat voor stucwerk moet ik kiezen?

Stucwerk is een laag pleister dat op een binnen- of buitenmuur aangebracht wordt. Als u gaat verbouwen is het belangrijk dat u heel goed weet hoe u uw muren af wilt werken. Er zijn hiervoor verschillende soorten stucwerk mogelijk. Dit is echt een kwestie van smaak. Daarom is het belangrijk dat u goed weet wat u graag wilt. Maar wat u uiteindelijk ook kiest. Een goed gestuukte muur is uiteindelijk de basis van uw verbouwing.

Diverse soorten stucwerk

Als u uw manier van stucwerk kiestis het belangrijk dat u afgaat op uw smaak. U kunt een gestuukte muur laten zoals het is. U kunt ook kiezen voor verf of behang. Als u van plan bent te gaan behangen of schilderen is het belangrijk dat u kiest voor behangklaar en sausklaar stucwerk. Dan is er nog spachtelputz. Dit is een sierpleister waarin steen korreltjes zitten. U kunt er ook voor kiezen om uw pleisterwerk te mengen met een kleurstof. Waardoor uw stucwerk een kleurtje zal krijgen.

Voor en nadelen

Een voordeel van behangklaar stucwerk is dat minder werk is. Dit komt omdat het stucwerk hierbij iets minder glad mag zijn. Waardoor een erkende stukadoor minder precies te werk hoeft te gaan. Ook is het daardoor goedkoper. Als u kiest voor sausklaar materiaal wordt het weer duurder. Dit komt omdat het wel helemaal glad gemaakt moet worden. Dit kost meer tijd en moeite. Bij spachtelputz is het grootste voordeel dat het er volledig en mooi afgewerkt uitziet. Het mengen van kleurstoffen met het pleistermateriaal is een goedkopen manier van stuken.

stucwerker nodig?

Bent u bezig met een verbouwing en na het lezen van deze tekst geïnteresseerd geworden in het inhuren van een erkende stukadoor? Neem dan contact op met een vakkundige stukadoor bij u in de buurt en overleg samen met hem uw wensen.

Linkruil.org

Comments are closed.