Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat zijn de verschillende soorten ondervloeren?

Een ondervloer leg je, je raadt het al, onder je laminaat, – of parketvloer. Dit verhoogt de duurzaamheid, en brengt een hoop andere voordelen met zich mee. Er zijn echter een aantal factoren waar rekening mee gehouden moet worden, alvorens je begint met het aanschaffen van een ondervloer.

Ondervloeren voor verschillende soorten ondergronden

Vaak wordt er verondersteld dat een ondervloer gekozen moet worden die past bij het type vloer – parket of laminaat – dat er gelegd gaat worden. Dit is echter niet juist. Ze moeten namelijk gekozen worden aan de hand van het type ondergrond dat er in de woning ligt, in de meeste gevallen is dit hout of beton, bijvoorbeeld ondervloer parket. Er zijn ook verschillende soorten ondervloeren die geschikt voor woningen met een vloerverwarming. Het is dus belangrijk dat je kijkt naar welke soort ondergrond er in je woning ligt, als je van plan bent een ondervloer te kopen. Daarbij moet je ook kijken naar oneffenheden in de ondergrond, omdat dit van invloed kan zijn. Verschillende soorten ondervloeren kunnen deze oneffenheden minimaliseren, zodat de vloer glad en egaal wordt.

Welke ondervloer heb je nodig?

Omdat er verschillende soorten ondervloeren zijn in diverse prijzen, is het van belang om te kijken welke soort ondervloer je nodig hebt. Als je in een appartement woont, is het wellicht een goed idee om een geluiddempende variant te leggen, zodat je niet voor overlast zorgt voor je onderburen. Ondervloeren gemaakt van rubber zijn hier het meeste geschikt voor. En als je op de begane grond woont, en een ondergrond van cement of hout hebt, is het aan te raden om één van de ondervloeren met vochtscherm aan te schaffen. Deze zijn vochtwerend, waardoor de vloer goed beschermd wordt tegen beschadiging op de lange termijn.

Welke ondervloer met vloerverwarming?

Wanneer je vloerverwarming in huis hebt, kun je niet zomaar elke ondervloer gebruiken. Hiervoor heb je een ondervloer vloerverwarming nodig. Omdat vloerverwarming nutteloos is wanneer deze geïsoleerd wordt, heb je materiaal nodig dat goed ventileert. Ook moet er opgelet worden met temperatuurschommelingen bij laminaat en parket, omdat deze daar niet goed tegen kunnen, en dit kan resulteren in krimpen van de vloer waardoor er kiertjes ontstaan.

Linkruil.org

Comments are closed.