Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Watermeter kopen?

Wilt u een watermeter kopen om de waterstand van een gedeelte van uw woonhuis of bedrijfspand te meten. Online kunt u op vele plaatsen terecht voor het kopen van een watermeter online. Veel online bedrijven hebben watermeters te koop waardoor u binnen no-time de gewenste watermeter in huis heeft!

Wat is een watermeter precies?

Een watermeter is een meetinstrument die meet de hoeveelheid water die in een pand wordt gebruikt. Dat kan een woning zijn, een bedrijfspand of zelfs een appartementencomplex. In een pand kunnen meerdere watermeters worden gebruikt. De watermeter wordt geplaatst tussen de aanvoerleiding van het leveringsbedrijf en de leidingen in het pand.

Waar plaats je een watermeter?

Een watermeter is vaak in het pand zelf geplaatst, in de meeste gevallen in de meterkast. Soms  zit de watermeter in de zogenaamde ‘waterput’. Een kleine ruimte buitenshuis die ongeveer een meter onder de grond zit. In Nederland zijn de watermeters vaak standaard voorzien van een beveiliging die zorgt dat terugstroom van het water niet mogelijk is.

Hoeveel water gebruikt een gemiddeld huishouden?

Wat een gemiddeld huishouden gebruikt aan water is sterk afhankelijk van het aantal personen en de indeling van de woning. In Nederland wordt daarnaast steeds meer water verbruikt. We douchen meer, we geven de planten vaker water en ook onze machines verbruiken veel water (bijvoorbeeld vaatwassers en wasmachines).

Aantal personen 1 2 3 4 5
Gemiddeld verbruik in m³ per jaar 45 91 137 169 201
Gemiddelde kosten per maand (euro) € 9,- € 13,50 € 18,- € 21,- € 25,-
Linkruil.org

Comments are closed.