Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Waterontharder

Er zijn enorm veel fases voordat het water bij ons uit de kraan komt. Wij draaien slechts de waterknop om en er komt water uit de kraan. Voor dit mogelijk is zijn er echter diverse fases.


Drinkwater

Voor dat er drinkwater uit de kraan komt doorloopt het water eerst diverse fases. Zo kan het gaan om grondwater maar ook om water uit een rivier. Dit water is uiteraard niet hygi├źnisch en dus geen drinkwater. Waterleidingbedrijven zorgen er voor dat het water schoon gemaakt wordt en wordt omgezet in drinkwater. Dit wordt gedaan met behulp van filters. Zodra het water gereinigd is wordt het via waterleidingen naar huizen gepompt. Op dat moment is het mogelijk om het te gebruiken als drinkwater of water om mee te douchen.

Hard water

Wanneer er wordt gesproken over water, wordt er ook wel onderscheid gemaakt tussen hard water en zacht water. Hard water is water wat veel kalk, ook wel calcium en magnesium, bevat. Hard water veroorzaakt onder andere kalkaanslag in keukens en badkamers. Tevens kan er kalkaanslag ontstaan in de leidingen. Toestellen die te maken krijgen met kalkaanslag lopen het risico om eerder stuk te gaan. Het is dus belangrijk dat er zo min mogelijk hard water uit de kraan komt. Dit kan onder andere worden gedaan met behulp van een waterontharder.

Waterontharder

Zacht water is beter voor apparatuur, voor de leidingen en voor de keukens en badkamers. Daarnaast is zacht water een stuk lekkerder dan hard water. Om het water in huis zacht te krijgen kun je gebruik maken van een waterontharder. Dit is een speciale machine die wordt bevestigd tussen de waterleiding. Een waterontharder zorgt er voor dat kalkdelen verwijderd worden. Dit wordt gedaan door speciale cilinders die gevuld zijn met kleine bolletjes, ook wel kunsthars genoemd. Een waterontharder zorgt er voor dat er lekker en fris zacht water uit de kraan komt.

Linkruil.org

Comments are closed.