Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Welke verschillende soorten behang zijn er allemaal?

Een muur behangen lijkt een banale klus voor de gemiddelde klusser. Maar toch zijn er verscheidene patronen behangpapier te ontdekken. De periode dat er slechts eentonig kleurbehang werd gebruikt, ligt gelukkig ver achter ons. Tegenwoordig mag het iets specialer zijn om onze kamer te behangen. Finaal blijft behangpapier toch het startpunt van alle decoratie. Misschien worden daar later nog muurstickers of wandprofielen aan toegevoegd, maar het originele behangpapier bepaalt al een heel stuk van de sfeer. Er is muurbehang in vele sjablonen, maar ook voor alle leeftijden. Welkom in de wereld van fotobehang, babybehang en kinderbehang. We leggen u de verschillende soorten muurbehang uit.

Fotobehang

Sommigen kiezen er de laatste tijd voor om niet te behangen met een herhalend patroon of vlakke kleur. Om extra leven in hun woning te brengen, kiezen mensen voor fotobehang. Fotobehang is een behangpapier dat om een bepaalde muur te behangen een grote foto gebruikt. Deze afbeelding is dan afgedrukt op enkele repen behang die naast elkaar moeten geplaatst worden. Dankzij de geavanceerde techniek is dit een eenvoudig klusje en kan het door de minst ervaren klusjesmannen onder ons gemakkelijk voltooid worden. Je kan alvast langs bij Acaza, waar behang kopen een feest is.

Fotobehang vind je in vele thema’s. Velen willen een uitzicht van een metropool zoals Parijs aan hun muur hangen, anderen verkiezen dan weer de rust van een regenwoud. De kleuren brengen leven in een ruimte, dit effect voelt u ongetwijfeld direct.

Babybehang

Zelfs voor de kleinsten onder ons bestaat er al uniek behang. Om de babykamer te decoreren zijn verschillende motieven verkrijgbaar. Enkelen daarvan hebben zelfs een verzameling matchende muurstickers. Zo kan u uw eigen muur schikken en bij de meeste stickers kan u ze zelfs nog achteraf aanpassen. Slapeloze baby’s kunnen nog even geboeid naar het fijne muurbehang kijken tot hun ogen zich sluiten en ze hun verdiende slaap aanvatten.

Walltastic heeft zelfs speciaal babybehang gemaakt. Vaak zijn ze gefocus op schattige dieren op de boerderij, in de zee of in de jungle. De personages op hun babybehang hebben een gigantische schattigheid en zullen ongetwijfeld de favoriete maatjes van uw baby worden. Maar er zijn natuurlijk ook de retro sjablonen van Ferm Living.

Kinderbehang

Kinderen groeien op en willen dan eens een ander behangpapier in hun slaapkamer hebben. Ook voor hen zijn er veel opties. Ook hier biedt Walltastic een ruim aanbod. Zo hebben ze een volledige Disney-lijn die alle tofste figuurtjes van Walt Disney naar hun kamer brengt. Maar evenzo is er ook muurbehang van The Button Bears, dolfijnen of Dora! Er is dus aanbod voldoende om uw kind tevreden te stellen met de muren in zijn of haar kamer.

Het Walltastic kinderbehang bestaat uit 12 stroken die samen een afbeelding op de wand doen verschijnen met een hoogte van 2,4 meter en een breedte van 3 meter. De tekeningen hebben verscheidene thema’s zoals Fairy Princess, waarbij de verschillende Disney prinsessen tevoorschijn komen of Map of the World, die een wereldkaart voor kinderen afbeeldt. Op een kinderkamermuur misstaan trouwens ook de diertjes of de boompjes van Ferm Living niet. U moet ze zeker eens gaan beoordelen!

U hoeft zeker niet bevreesd te zijn om te veel te moeten knutselen met het behang. De hedendaagse behangen zijn tegenwoordig erg gemakkelijk in gebruik en indien u een vriend of vriendin motiveert om even te helpen is het klussen zo voltooid. En daarnaast is het eens een leuke sociale activiteit!

Linkruil.org

Comments are closed.