Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Woningwaarde bij slecht geïsoleerde huizen

Woningwaarde bij slecht geïsoleerde huizen

Langzaam maar zeker kalmeert de Nederlandse huizenmarkt: de daling van de huizenprijzen vlakt wat af, er worden steeds meer huizen verkocht en de hypotheekrentes zijn nog relatief laag. Toch betekent dit niet dat de dip in de huizenmarkt, die al sinds de zomer van 2008 gaande is, nu voorbij is. De kans dat de huizenprijzen spoedig weer stijgen, lijkt klein. Vooral slecht geïsoleerde huizen hebben een lagere marktwaarde. In de eerste plaats komt dit door de hoge energielasten. Daarnaast is uit recent onderzoek gebleken dat banken minder bereidwillig zijn om een goede hypotheek te verstrekken op een slecht geïsoleerde woning.

Dubbel glas

Door de kelderende marktwaarde én de alsmaar stijgende energieprijzen is het voor huiseigenaren aan te raden om hun huis beter te isoleren. Dit kan op verschillende manieren. Een bijzonder lucratieve manier is het vervangen van enkelglas door isolerende beglazing. Er zijn verschillende soorten dubbelglas op de markt, met verschillende isolatiewaarden. Men kan kiezen uit normaal dubbelglas, HR glas, HR+ glas, HR ++ glas en HR +++ glas. HR staat voor Hoog Rendement en hoe meer plusjes er achter de HR staan, des te beter isoleert het glas.

Voordelen dubbel glas

Dubbele beglazing verhoogt het wooncomfort enorm. Zo is het huis in de zomer veel eenvoudiger koel te houden. En ook in de winter is het meteen een stuk aangenamer in huis. Een woning met goede isolatie verliest immers weinig warmte via de ramen.Door te kiezen voor dubbelglas kan er dus enorm worden bespaard op de stookkosten. Verder werkt dubbelglas inbraakwerend en dempt het geluidsoverlast.

Subsidiemogelijkheden

De aanschaf van dubbelglas is vaak even een investering, maar in de meeste gevallen heeft u dit geld snel weer terugverdiend. Daarnaast hebben veel gemeenten een interessante subsidiepot voor energiebesparende maatregelen. Omdat er hiervoor geen landelijk beleid is, hanteert elke gemeente of provincie zijn eigen regels. Bij de aanschaf van dubbelglas is het dus aan te raden om vooraf te informeren of u in aanmerking komt voor subsidie. Maar ook zonder subsidie is het in de meeste gevallen zeer rendabel om te kiezen voor isolerend glas.

Verlaagd btw-tarief

Begin 2013 kwam er, naast de subsidie op energiebesparende maatregelingen, nog een interessante impuls voor huiseigenaren om hun woning beter te isoleren. Het btw-tarief is namelijk tijdelijk slechts 6% op alle arbeidskosten in de bouwsector in plaats van de reguliere 21%. Deze btw-verlaging zou oorspronkelijk tot maart 2014 gelden, maar vanwege het grote succes heeft de regering besloten om de regeling te verlengen tot eind 2014. De btw-verlaging geldt, net als in 2013, uitsluitend voor de arbeidsuren. Over de materiaalkosten wordt wel het reguliere btw-tarief gerekend.

Linkruil.org

Comments are closed.