Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Zelf een zwembad bouwen

Natuurlijk zijn er meerdere manieren waarop u een zwembad in de tuin kunt aanleggen of laten realiseren. Als u graag uw benodigde budget zo laag mogelijk houdt, dan is het misschien een idee om geheel zelf een zwembad te bouwen.

Stappenplan om zelf te bouwen

Voor u de eerste schop in de grond zet, is het verstandig om u zelf eerst eens goed te verdiepen in de mogelijkheden. Wat zijn de eisen, de benodigdheden en vooral waar begint u mee. Onderdelen van uw stappenplan kunnen zijn:

  • Vooronderzoek – voordat u kunt starten met het bouwproces, is het verstandig om eerst de grond goed te laten testen. Men kan voor u bekijken wat de bodemgesteldheid is en hoe het met het grondwaterniveau staat. Het staat voorop dat het bouwen van een zwembad zeer secuur moet gebeuren.
  • Grondwerk – als er genoeg gegevens bekend zijn van het vooronderzoek, kan er begonnen worden met het grondwerk. U kunt de benodigde ruimte gaan uitgraven. Het egaliseren daarna, wat vaak met beton wordt gedaan, is een zeer belangrijk en precies werkje omdat u zo een draagvlak voor de zwembadbodem creëert.
  • Materialen – voor de kuip kunt u kiezen uit diverse mogelijkheden, zoals foliebaden, polyester modellen, betegelde zwembaden en ook combinaties van materialen. Gaat u voordat u begint met het bouwen wel langs bij verschillende specialisten. Zij kunnen u goed voorlichten over de te gebruiken materialen en de voor- en nadelen ervan.
  • Afwerking – voor de afwerking kunt u ook kiezen uit wederom vele mogelijkheden. Kiest u voor architectonisch beton, mooie granietstenen of liever voor hout. Kijk naar uw eigen smaak en ontwerp uw zwembad geheel naar eigen design.

Accessoires bij het bouwen

Vergeet u bij het ontwerpen en bouwen niet om ook na te denken over de benodigde accessoires. Denk aan het chloor of een alternatief, want zwembaden zijn namelijk echte voedingsbodems voor bacteriën, schimmels en andere micro organismes. U kunt dit niet voorkomen, maar om te beletten dat de bacteriën een kans krijgen om te groeien en te besmetten, moet water behandeld worden met een antibacterieel reinigingsmiddel waarvan chloor het meest gebruikte is.

Ook de afdekking van het zwembad is iets om over na te denken. Hiermee behoudt u de kwaliteit van het water en bespaart u veel op de verwarmingskosten. Tevens is het veilig, want hiermee wordt voorkomen dat kinderen of huisdieren een onbedoelde plons in het water maken.

Linkruil.org

Comments are closed.