Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Zonweren

Zonweren, belangrijk tijdens warme zomerdagen!

Heeft u er ook weleens last van gehad? Een net iets te hoge temperatuur in uw woning? De zon zorgt op warme (zomer) dagen voor veel plezier en vrolijke mensen. Toch kan de zon ook onprettig zijn.

Hoe onprettig kan de zon zijn?

Denk maar eens aan een hoge kamertemperatuur. Dit is natuurlijk onaangenaam. Maar hoe zorgt u dat u de warmte buitenhoudt? Denk eens aan een goede zonwering.

Door goede zonwering houdt u de zon buiten!

De naam zegt het al. Zonwering weert de zon uit uw woning. Er zijn echter wel veel verschillende soorten zonwering. Denk hierbij aan lamellen, screens, markiezen en rolluiken. De meest effectieve manier van het weren van de zon is zonwering aan de buitenzijde van de woning. De zonwering wordt namelijk warm door de zon en als u dit buiten houdt dan blijft deze warmte dus ook buiten. Dit is ook de reden dat gordijnen of lamellen minder zon tegen houden dan bijvoorbeeld screens.

Wat kunt u doen naast het aanbrengen van goede zonwering?

Naast een goede zonwering is ventilatie op de juiste momenten zeker aan te raden. Wellicht heeft u kozijnen aan meerdere kanten van uw woning. Als de zon niet meer op de woning staat is het goed om de ramen een tijd goed tegen elkaar open te zetten. De temperatuur in de woning zal in uw huis hierna een stuk aangenamer aanvoelen.
Naast ventileren is een goede isolatie goed voor de binnentemperatuur. Dit werkt in de winter zo, maar zeker ook in de zomer. Hierdoor komt  bijvoorbeeld HR++ dubbel glas ook van pas in de zomer. De dubbel glas prijs daalt ook steeds meer en is dus voor steeds meer mensen betaalbaar.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt op één van de links klikken uit dit artikel. Kijk voor bijvoorbeeld een glashandel Rotterdam hier. Een glashandel levert en plaatst namelijk dubbel glas voor u.

Linkruil.org

Comments are closed.