Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Zwarte kasten

Zwart mag dan misschien niet het beste kleur lijken als je een stijlvol interieur wil creëren, er kan wel degelijk heel wat mee gedaan worden. Zeker als je een eenvoudige sfeer teweeg wil brengen in de woonkamer, zijn zwarte meubelstukken (zoals een zwarte TV kast) een goede optie.

Natuurlijk hangt je keuze vooral af van de stijl van je woning. Wat meer informatie over de mogelijkheden is dan ook belangrijk als je het beste uit je interieur wil halen:

Een klassieke look met zwarte meubels

Zwart is een goed kleur voor de inrichting van woningen, omdat het bij zowat elke stijl gebruikt kan worden. Als je een klassieke look wil creëren, dan zijn zwarte kasten een goed idee. In dat geval ga je best voor een mat glans, aangezien dit beter past bij de klassiek uitstraling van de ruimte. Zo is een TV meubel zwart mat een goed idee.

Modern en strak, met zwart

Zwart wordt echter nog altijd gezien als dé kleur voor moderne inrichtingen. De eenvoud en rust die het kleur uitstraalt maken het de perfecte keuze voor woningen die het liever wat moderner houden, en niet te veel contrasten willen hebben qua kleur en decoratie. Als je dit wil verkrijgen, ga dan voor kasten met een glans afwerking. De chique en strakke look wordt hierdoor nog meer benadrukt, en dat komt de uitstraling van de ruimte alleen maar ten goede.

Landelijk wonen met zwart meubilair

Ook bij een landelijke stijl zijn zwarte meubelstukken een optie. In dit geval is het echter wel belangrijk met een aantal factoren rekening te houden. Zo is het aangeraden om zwart af te wisselen met warme, huiselijke kleuren zoals beige of bruin. Ontstaat er teveel een contrast met bijvoorbeeld wit, dan gaat de gezellige atmosfeer van de landelijke stijl al snel verloren.

Linkruil.org

Comments are closed.