Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Al het Nederlandse nieuws pijlsnel toegankelijk via het net

Het Nederlandse nieuws wordt met de explosie in het gebruik van de smartphone en tablet doorlopend meer op het web gelezen. Mensen lezen frequenter en sneller het Nederlandse nieuws onderweg. De elektronische snelweg verschaft de kans om het Nederlandse nieuws snel te verspreiden. Bedrijven met een focus op de verspreiding van (met name) het laatste nieuws is dan ook niet te stuiten. Op deze websites vind men een algehele lijst van het Nederlandse nieuws op vele gebieden.

Mobiele toegang tot het Nederlandse nieuws stijgt

Rond de 40% van alle internetgebruik is momenteel mobiel internet. Kranten en verschillende nieuws gerelateerde bedrijven springen hier makkelijk op in. Zij verschaffen toegang tot het Nederlandse nieuws middels mobiele applicaties. Een nieuwswaardig incident op lokaal gebied kan namelijk direct online gezet worden. Iemand hoeft niet meer het internet af te struinen naar het Nederlandse nieuws. In het verleden maakten traditionele kranten veel gebruik van de RSS-reader om het Nederlandse nieuws bij de lezers te krijgen. De explosie van mobiel internet heeft hier een einde aan gemaakt. Nieuwe websites introduceren namelijk al het Nederlandse nieuws in een overzicht. Dit overzicht is direct toegankelijk waardoor de RSS mail vaak al te laat is.

Nederlandse nieuws wordt goedkoper verspreidt 

In contrast tot traditionele kranten die het Nederlandse nieuws bekend maken, zijn er talrijke websites die al het Nederlandse nieuws presenteren. Zij doen dit door het Nederlandse nieuws van andere platformen aaneen te schakelen tot een groot overzicht. Momenteel verlangt de veeleisende internetter op zoek naar het Nederlandse nieuws dat dit direct toegankelijk is. Men is immers gewend om snel (en zonder kosten) overal toegang te hebben tot het Nederlandse nieuws. De aanbieders die al het Nederlandse nieuws van andere nieuwsbronnen “plukken” zijn nu al een probleem voor de gevestigde orde. Deze websites verzamelen en verspreiden het nieuws namelijk passief. Ze hebben zelf geen personeel in dienst dat het Nederlandse nieuws voor hen verzamelt. In potentie kan dit een gevaar betekenen voor de nieuwsbranche op zich. De toekomst moet uitwijzen of de oude garde daar een antwoord op heeft.

Linkruil.org

Comments are closed.