Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Lezen is erg goed voor je brein en wel hierom.

Misschien doe jij het ook wel, boeken lezen. Heel veel mensen in Nederland lezen dagelijks boeken. Boeken zijn spannend, leuk en hebben een ontspannend effect.
Toch heeft het lezen van boeken nog meer voordelen. Het is namelijk zo dat kinderen die veel boeken lezen een stuk slimmer zijn dan kinderen die geen boeken lezen.
Het heeft er mee te maken dat wanneer je boeken leest je je hersenen traint en dit komt ten goede bij alledaagse dingen. Wanneer je bijvoorbeeld op school zit en iemand vertelt je wat dan neem je het veel beter op omdat je vermogen om te concentreren een stuk beter is dan mensen die dit niet getraind hebben.
Naast dat boeken lezen beter is voor de concentratie is het ook nog eens erg ontspannend. Wanneer thuiskomt van een drukke week en een lekker boek pakt dan kan je helemaal wegdromen in de wereld van de boek. Ontspanning is ook nodig wanneer je een stressvol leven leidt.
Daarnaast is het lezen van een boek ook behoorlijk goed voor je ogen. Omdat je je ogen traint. Veel mensen gaan als ze thuiskomen televisie kijken of een van de leuke films kijken uit de videotheek of van het televisie.
Maar televisie kijken is helemaal niet goed voor je ogen. Je ogen hebben namelijk heel veel beelden ter seconden te verwerken en daar worden je ogen helemaal moe van. Het kijken van een film is dan ook minder goed voor de gezondheid dan het lezen van een boek.
Veel mensen gaan ook achter de computer zitten ’s avonds laat en dat is ook erg slecht voor de ogen en voor de geest. Voordat je gaat slapen kan je het beste goed boek lezen. Dit is wel goed voor de geest en voor je ogen en zorgt voor rust en ontspanning. Er is een speciale boeken top 10 met de 10 beste boeken van Nederland. Daarin zit voor iedereen wat wils.
Linkruil.org

Comments are closed.