Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Advocaat of jurist, maakt het uit?

Op tv, op de radio, in het dagelijks leven: regelmatig zeggen mensen dat ze de tarieven van advocaten hoog vinden. Niet zo vreemd natuurlijk, want een tarief van 250 euro per uur of meer is niet vreemd. Daarnaast komt daar nog eens 21% btw bovenop en bij vrijwel alle advocatenkantoren óók nog eens 6% kantoorkosten. Een uurtarief van 250 euro is eigenlijk dus een uurtarief van 320 euro.

Als rechtzoekende moet u zich daar maar bij neerleggen wanneer u een juridisch probleem heeft, toch?

Juridisch probleem

Uw juridisch probleem lost zichzelf meestal niet op en uw juridisch kennis reikt vaak niet ver genoeg om het probleem op te lossen. U heeft dus professionele bijstand nodig. ‘Een advocaat’ is het eerste dat door uw gedachten flitst. Wel duur, maar dat moet dan maar.

Als u een niet al te lastige zaak heeft, bent u wellicht met een uur of tien klaar. De rekening van 3200 euro ploft dan enkele maanden later op de mat. Is daar niets tegen te doen? Wanneer u erop staat om een advocaat in de arm te nemen, waarschijnlijk niet. Bent u meer flexibel en gaat het u om een goede oplossing terwijl degene die die oplossing bereikt niet belangrijk is, dan is er zeker een alternatief.

Juristen

Dat alternatief kan gezocht worden in de juristen (eigenlijk ‘juristen die niet voor de advocatuur hebben gekozen’). Juristen behandelen zaken op het gebied van het civiele recht (arbeidsrecht, contractenrecht, ondernemingsrecht, huurrecht, aansprakelijkheidsrecht et cetera) en zijn daar dan ook in gespecialiseerd. Ze kunnen u buiten de rechtszaal bijstaan, maar kunnen óók voor u procederen.

Zit u bijvoorbeeld in Sittard, dan is het aan te raden om eens te zoeken op jurist sittard, in plaats van op advocaat sittard.

Zoals wikipedia al aangeeft, is een advocaat voornamelijk procesgericht, terwijl een jurist meestal veel specialistischer en inhoudelijk te werk gaat.

Kosten

Behalve dat juristen inhoudelijk vaak even goed zijn (dan wel beter) dan een advocaat, zijn juristen tevens een stuk goedkoper. Dat scheelt vaak de helft, waardoor u geen 320 euro betaalt, maar regelmatig slechts 130-150 euro per uur inclusief btw. De uiteindelijke rekening zal daardoor dan ook een stuk lager uitpakken.

Kortom

In het kort, kan worden gezegd dat u vaak beter uit bent met een jurist dan met een advocaat. Wanneer u een specialistische jurist nodig heeft, is het interessant om contact op te nemen met Gubbels Juristen, specialisten op het gebied van arbeidsrecht, contractenrecht en ondernemingsrecht.

Linkruil.org

Comments are closed.