Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Boete door rood rijden is fors

De boete door rood rijden is de laatste paar jaar flink gestegen. Het boetebedrag is dan ook fors te noemen. In 2012 en 2013 betaal je namelijk 220 euro als je het rode verkeerslicht heb genegeerd. Een behoorlijk bedrag als je ook beseft dat de gemiddelde burger hier wel 2-3 dagen voor moet werken.

Boete door rood rijden 2013

De boete door rood rijden is in 2013 slechts één euro duurder geworden in vergelijking tot 2012. De reden hiervoor zijn de administratiekosten. Het boetebedrag is namelijk gelijk gebleven (220 euro), echter zijn de administratiekosten met één euro omhoog gegaan.

Voorkomen

Een boete voorkom je heel eenvoudig door op tijd de rem in te drukken. Als je een verkeerslicht op oranje ziet springen dan moet eigenlijk al een knop omzetten in je hoofd. Je moet dan beslissen om direct te stoppen. Het merendeel van de mensen trapt echter nog gauw even het gaspedaal in om snel doorn te rijden. Vaak is het dan al te laat en pak je een rood verkeerslicht mee. Wordt je gepakt, dan is de boete dus erg fors. Daarnaast levert het negeren van rood licht gevaarlijke verkeerssituaties op. Er zijn talrijke voorbeelden bekend waarbij zwaargewonden of zelfs doden zijn gevallen. Je wilt toch geen verkeersongeval veroorzaken?

Linkruil.org

Comments are closed.