Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Breda één van de onveiligste steden van Nederland

Je kunt beter niet in Breda wonen als je kijkt naar het drugsoverlast-, drugshandel-, woninginbraken- en voertuiginbraken cijfer. Opvallend is dat Breda weer onderaan de lijst staat van geweldsmisdrijven. Hierin scoort de stad minder dan gemiddeld. De Veiligheidsmonitor van de gemeente Breda heeft deze conclusies publiekelijk gemaakt. Wat ook goed nieuws voor Breda is, is dat er een daling waar te nemen is. Toch staat de Brabantse stad nog in de top van minst veilige Nederlandse steden.

Drugs

Op landelijk niveau is Breda op plaats vier te vinden op het gebied van drugsdelicten. Vorig jaar had Breda 383 drugsdelicten. Dit staat gelijk aan twee drugsdelicten per duizend mensen. In een hoop Bredase wijken is de overlast merkbaar erger geworden wat betreft drugshandel- en gebruik. Behalve in Valkenberg, daar ondervindt men minder overlast. 2014 voorspelt ook niet veel goeds en wordt er wederom een lichte stijging voorspeld.

Inbraken

Naast drugsoverlast wordt Breda de laatste jaren ook gekenmerkt door het hoge woninginbraken- en voertuiginbraken cijfer. Dit komen meer dan gemiddeld voor in de stad in vergelijking met andere Nederlandse steden. Toch is hierin wel een lichte daling te zien. In 2013 kwamen er al iets minder inbraken voor dan in 2012 en ook in 2014 verwacht en hoopt de gemeente dat deze trend zich ook voortzet. Toch zou ik inwoners van Breda adviseren om een goede inbraakbeveiliging aan te schaffen.

Winkeldiefstallen

Je kunt beter geen winkelier zijn in Breda, want hier zijn de winkeldiefstallen met grote aantallen gestegen vorig jaar ten opzichte van het jaar daarvoor. Niet alleen de winkeldiefstallen, maar ook de winkelinbraken en de inbraken bij bedrijven is gestegen, al is dit minder sterk dan winkeldiefstallen. Men verwacht dat de stijging wel stagneert en uiteindelijk zal dalen in dit jaar.

Overvallen en geweld afgenomen

Gelukkig is het niet alleen maar kommer en kwel voor Breda, want straatroven, overvallen en geweldsmisdrijven zijn afgenomen. Inwoners van Breda hebben gemiddeld hetzelfde gevoel van veiligheid als de rest van Nederland. Het hangt wel af van de wijk waar men woont.

Linkruil.org

Comments are closed.