Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Een kado geven is altijd fijn.

Als het nu kerstmis of een trouw is, een kadootje geven is telkens tof. Cadeautjes maken dat mensen ons leuker gaan vinden. Ze kunnen dan ook leuker zijn ten aanzien van ons. Ook een klein geschenkje kan enorm veel deugd doen. Uiteraard is het van belang om het juiste cadeau op het gepaste gelegenheid te geven. Indien niet, komt het wat raar over. Welk geschenk we geven, verschilt naar verscheidene kenmerken van de gelukkige en van de situatie in dewelke het kado gegeven wordt.

Kadootjes worden al gegeven vanaf de middeleeuwen. Mensen, maar evenzo dieren gaven elkander kado’s om deswege netwerken te ontwikkelen. Goede banden met anderen leverde hen een groot voordeel op om te overleven. Al kenden zij vanzelfsprekend niet de grote tradities in kado’s geven zoals nieuwjaar, valentijn of moeder- en vaderdag. Met deze relatief nieuwe gewoontes kwam ook het geschenkpapier tot ontstaan. Dankzij het geschenkpapier laat u diegene die u een cadeau aanbiedt nog even in ongeduld alvorens ze zien welk kado ze juist krijgen. In Zweden is het namelijk zelfs zo dat het heel erg ongemanierd is om de verpakking te openen waar de aanbieder van het kado bij is.

De gender van de ontvanger van het cadeau bepaalt voornamelijk de aard van het geschenk. Cadeautips voor hem of cadeautips voor haar kunnen daarom zeer verscheiden zijn. Veelal gaat het zelfs om geheel andere dingen. Vrouwen krijgen graag cosmetica of kleren terwijl mannen hier gewoonlijk niet echt mee gediend zullen zijn. Zelfs wanneer je op veilig wil spelen en een cadeaubon koopt voor een persoon, moet je erop letten dat je een cadeaubon geeft van de juiste producten.

Natuurlijk zijn er ook een hoop kado’s die voor de beide geslachten fijn zijn. Maar ze zijn gewoonlijk heel wat minder persoonlijk dan een kado dat je echt helemaal op maat voor een persoon gekozen hebt. Je kan er natuurlijk ook zelf nog een persoonlijke touch aan toevoegen. Een andere mogelijkheid is om een cadeau te kopen voor twee mensen. Eventueel kan je je vriend of vriendin een citytrip cadeau doen of zelfs samen op cruise gaan!

Wil je echt het ideale cadeau vinden voor iemand? Luister dan geregeld intensief naar die persoon. Waar klaagt hij of zij over? In welke levensfase zit uw gelukkige op dit moment? Verhuist hij net? Dan is het misschien een goed idee om muurstickers cadeau te doen of een leuke fotokader. Zo kan je ze iedere dag aan jouw cadeau en dus aan jou laten herinneren. Misschien kom jij zelfs in in de fotolijst terecht, als een dichte vriendin!

Waar het finaal om draait bij het geven van kado’s is het verstevigen van relaties en vriendschappen. Iemand die je goedgezind stelt ten opzichte van jezelf, zal meer te vinden zijn om je een handje toe te steken dan iemand die je niet echt goed kent. De rituelen die we opgebouwd hebben rondom het geven van geschenken zijn eigenlijk momenten waarbij we toch eens wat meer inspanning doen om onze banden te onderhouden. Maar die rituelen kunnen ook extra druk opleggen aan personen. Geen cadeau hebben voor een persoon tijdens deze traditionele gebeurtenissen kan een heel negatief effect hebben op uw vriendschap met deze persoon.

Linkruil.org

Comments are closed.