Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Een tweedehands fiets kopen

In tijden van crisis loont het om op de uitgaven te besparen. Nieuwe spullen, producten en artikelen zijn nou eenmaal duur. Het kopen van tweedehands spullen kan dan ook veel geld schelen. Neem bijvoorbeeld een tweedehands fiets. Waar je voor een tweedehands rijwiel rond de honderd euro dient te betalen kan dat voor een nieuwe variant als snel in de honderden euro’s lopen. Echter, een ‘nieuwe’ tweedehands fiets kopen doe je natuurlijk niet zomaar. Je moet wel zorgen dat je een goed en sterk rijwiel aanschaft dat het liefst jaren mee gaat. In dit artikel worden kort de meest belangrijke onderdelen genoemd waarop je moet letten als je een tweedehands fiets gaat kopen.

 

De wielen en banden van de tweedehands fiets

Een van de meest belangrijke onderdelen van een fiets zijn wellicht de wielen. Mocht je een tweedehands fiets aan willen schaffen kijk dan goed of er een slag in het wiel en de velg zit. Daarnaast is het zaak dat alle spaken nog in het wiel zitten. Bij een goede tweedehands fiets zit er en geen slag in het wiel en zitten alle spaken er nog aan.

Je doet er ook verstandig aan om te kijken of de spaken goed bevestigd zijn. Met andere woorden of de spanning van de spaken voldoende is. Je kunt dit onderzoeken door met een klein voorwerp tegen de spaken te tikken. Als je een scherp doch helder geluid hoort dan weet je dat de tweedehands fiets goede spaken heeft.

Zonder goede banden kun je niet goed fietsen op een fiets. Aangezien een nieuwe band al snel enkele tientjes kost doe je er verstandig aan om de banden van de tweedehands fiets goed te controleren op beschadigingen en slijtage. Veel oudere fietsen hebben banden met veel scheurtjes en nauwelijks profiel. Een tweedehands fiets met slechte banden is vragen om problemen.

 

 

Linkruil.org

Comments are closed.