Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Gemeenten bestraft voor te weinig afval

De overheid probeert er al jaren voor te zorgen dat zowel bedrijven als particulieren bewuster met afval omgaan en men wil stimuleren om afvalstromen beter te scheiden. Uiteindelijk moet dit leiden tot minder afval en dus ook minder vervuiling voor het milieu. Het blijkt echter dat minder afval ook zijn keerzijde heeft want Brabantse gemeenten worden hiervoor afgestraft.

Het terugdringen van afval is een goede zaak, dus het klinkt een beetje vreemd dat gemeenten daarvoor worden afgestraft. Toch ontvingen zij een boete van afvalverwerker Attero omdat er niet aan de eisen van een contract is voldaan. Er werd te weinig afval aangeboden waardoor het bedrijf minder te verwerken had.

Boetebedrag onbekend
De organisatie heeft bevestigd dat er een rekening is verzonden naar de Brabantse gemeenten, maar wilde het boetebedrag niet tegenover de NOS vertellen. Een lange tijd geleden is het contract gesloten waarin staat dat tot 2017 er minstens 510.000 kilo restafval geleverd moet worden. Deze hoeveelheid neemt echter af doordat mensen beter spullen scheiden in de afvalbak. Al sinds 2011 kunnen gemeenten dit contract niet meer nakomen.

Brabantse gemeenten zijn het niet met deze beslissing eens en vinden het onrechtvaardig. Wethouder Gerard Stoffels vindt dat het bijna niet uit te leggen valt dat burgers nu meer moeten gaan betalen. Ze doen tenslotte iets goed en draaien daarna ook nog voor de kosten op.

Linkruil.org

Comments are closed.