Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Hoe een uitvaart wordt geregeld

Als men vol in het leven staat wordt er niet zo over de dood nagedacht. Toch is het handig om er af en toe wel bij stil te staan. Een uitvaart regelen is heel persoonlijk want het hangt af van in welke sfeer de uitvaart verloopt. Bij oma werd er Beethoven gedraaid en bij de uitvaart van het nichtje werd disco muziek gedraaid. Bij iedereen is het weer anders. Als een timmerman overlijdt kiest men geen spaanplaten kist maar een eikenhouten doodskist. De milieuvriendelijke overledene wil graag een doodskist met wilgentenen. De uitvaart kan sober en plechtig maar ook uitbundig worden gedaan. Na afloop van de plechtigheid kunnen nabestaanden koffie en cake nuttigen maar ook samen tafelen met een lunch.

De wens van de overledene

Bij het overlijden komt de uitvaartondernemer langs met de vraag hoe de uitvaart wordt gewenst. De nabestaanden dienen dan de wensen van de overledene te weten. Dit kan de overledene van te voren hebben besproken of duidelijk hebben gemaakt in een formulier bij de uitvaartverzekering. De uitvaart ondernemer vraagt naar deze papieren. Daarop staat de keuze van de kist. Dan is er nog de keuze tussen crematie of een begrafenis. Ook de weg naar de crematie en de begrafenis kan geregeld worden door middel van de keuze van het vervoer. Er kan gekozen worden om de kist via paard en wagen te vervoeren of via een lijkwagen. Daar achter kan de familie rijden in de eigen auto of in een speciale volgwagen.

De uitvaart naar eigen wens

Een uitvaart naar eigen wens laten uitvoeren is mogelijk. Dan moet alles van te voren worden vastgelegd. De uitvaart kan beginnen vanaf het huis van de overledene of het uitvaartcentrum. Bij de plechtigheid geplaatst wordt en hoe de kist bij een begrafenis naar het graf wordt gedragen. De kist kan onder het oog van de nabestaande omlaag zakken of boven het graf blijven staan. Er kunnen rozen op het graf worden gedeponeerd door de nabestaanden of een handje zand. Bepaal nu uw eigen uitvaart voor een mooi afscheid.

Linkruil.org

Comments are closed.