Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Huwelijksfotografie – van alle tijden

huwelijksfotografieHet huwelijk is van alle tijden en daar hoort ook een foto bij. Hierbij denkt u misschien aan een beroep dat niet langer van deze tijd is. Door de laatste nieuwe technologische ontwikkelingen lijkt het wel of iedereen kan fotograferen en of een professionele huwelijksfotograaf overbodig is geworden. Niet is minder waar. Huwelijksfotografie is een eigentijds beroep met vele facetten.

In de hoofdrol

Bij fotograaf Bart Meeus krijgt huwelijksfotografie een eigentijds karakter. Al wie een kijkje neemt op zijn site, kan niet anders dan aangenaam verrast zijn. Deze vakman respecteert duidelijk het klassieke karakter van huwelijksfoto’s, maar gaat met zijn lens eveneens op zoek naar de persoonlijkheid van de belangrijkste protagonisten: het huwelijkspaar zelf.

Met oog voor uw gevoelens

Of u het nu groot of klein ziet, of u nu kiest voor de geborgenheid van uw geboortedorp of voor exotische bestemmingen: steeds wordt de bezegeling van een eeuwigdurende verbintenis voor altijd vastgelegd met het juiste gevoel voor het moment en de emoties die daarbij gepaard gaan.

Liefde is een eeuwigdurende verbintenis. Liefde gaat nooit over. Bij huwelijksfotografie wordt de liefde zelf liefdevol behandeld. De gevoelens zelf worden een met de foto die een blijvend aandenken is aan de aangegane verbintenis. Om de gevoelens van twee mensen voor de eeuwigheid vast te leggen, is veel inlevingsvermogen en empathie nodig. De beste fotografen worden tijdens het nemen van hun foto’s, al was het maar even, één met hun onderwerp.

Echte mensen

Dit lijkt allemaal zeer ernstig, en toch is dit tegelijkertijd ook de voorwaarde voor het speelse karakter van de foto’s van Bart Meeus. Niets menselijks is hem vreemd. Daarom, en juist vanuit diezelfde empathie, is hij ook in staat om een speels karakter in zijn foto’s te leggen. De foto’s die u terugvindt op de site van fotomeeus.be hebben allesbehalve een statisch karakter. U krijgt hier echte, levende, over het beeld dansende mensen te zien. Indien mij gevraagd zou worden deze foto’s te omschrijven, dan zou ik zeggen dat het vooral foto’s zijn van echte mensen van vlees en bloed die op een dag wensten dat die dag nooit zou overgaan.

Hier en nu

Dit laatste gegeven is meteen ook de reden van bestaan van de eigentijdse huwelijksfotografie: het vastleggen van één bepaald moment in het hier en nu om het op een later moment te kunnen transponeren in een nieuw hier en nu: het hier en nu van de toekomst waarbij het verleden weer even tot heden kan worden.

Linkruil.org

Comments are closed.