Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Islamitische staat

Je hoort het tegenwoordig dagelijks op televisie, Islamitische staat dit, Islamitische staat dat. Elke dag is IS in het nieuws. Niet alleen ver weg zijn er aanhangers van IS te vinden, ook dichterbij huis zijn er enorm veel mensen die het eens zijn met de ideologie van IS. Het is dan ook niet vreemd dat IS elke dag in het nieuws is.

IS Tunesië

IS is vooral in het Midden-oosten actief. Ook in het land Tunesië krijgt de beweging steeds meer voet aan de grond. Onlangs was er een forse aanslag waarbij tientallen Europeanen vermoord werden. De overledenen kwamen vooral uit het Verenigd Koninkrijk.

Olie

Hoe komt IS aan geld vraag je je wellicht af. De beweging heeft veel olievelden en installaties veroverd in landen zoals Syrië en Irak. Deze olie kunnen ze verkopen en op die manier komen ze aan geld. Het geld gebruiken ze voor het voeren van hun strijd. Er worden bijna dagelijks aanslagen gepleegd, lang niet alle aanslagen komen uitgebreid in het nieuws. Daarnaast is IS ook bezig om kinderen op te leiden tot nieuwe soldaten. Deze kindsoldaten worden gehersenspoeld zodat ze denken dat het normaal is om mensen te onthoofden, af te slachten en uit te moorden.

Linkruil.org

Comments are closed.