Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Kunnen we nog zonder de auto?

We kunnen bijna niet meer zonder auto tegenwoordig, zeker niet als de afstand naar ons werk te groot is voor de fiets en we een gezin hebben met jonge kinderen. Want in onze huidige moderne tijd hebben onze kinderen naast school enorm veel activiteiten waar ze zich mee bezig houden. Denk aan vioolles, de hockeytraining, toneel, dansles en noem maar op. Dan is het handig, zeker als de afstand van huis tot de locatie waar de activiteit plaats vind aanzienlijk is, dat mams dan de auto kan pakken en de kids naar de plaats van bestemming kan brengen. Daarna kan ze dan mooi meteen even de boodschappen doen of bij die vriendin een kop koffie doen die toevallig in de buurt woont van de hockey.

Twee auto’s in het gezin

Vroeger hadden gezin vaak maar een auto tot hun beschikking en als man lief er mee naar zijn werk ging, moest moeders toch op de fiets of lopend haar taken volbrengen. Tegenwoordig is het normaal dat gezinnen twee auto’s hebben, een waarmee vader naar zijn werk gaat en een voor moeder om alle zaken buitenshuis goed te kunnen regelen. Goed voor het milieu is die ontwikkeling natuurlijk niet en het wordt daardoor natuurlijk ook steeds drukker op de wegen, maar dat terzijde.

Een auto kost veel geld

Naast het gemak van het hebben van een auto is er ook een schaduwzijde, namelijk de kosten. Autorijden is duur, als we met5 een auto de openbare weg opgaan, moeten we een autoverzekering zoeken en afsluiten, ook moeten we tanken en de benzineprijs wordt steeds hoger. Daarnaast is er natuurlijk het onderhoud, de APK en de kosten die we kwijt zijn aan reparatie. Wel zien we steeds meer de elektrische auto op het toneel verschijnen, en elektriciteit is goedkoper dan benzine. Dus daar kunnen we in de toekomst in ieder geval op gaan besparen.

Linkruil.org

Comments are closed.