Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Leef milieubewust

Nu de sint het land weer uit is en de kerstman zijn aantocht maakt, gaan de mensen nadenken over goede voornemens. We overdenken het afgelopen jaar en kijken naar wat er goed is gegaan en wat er misschien volgend jaar beter zou kunnen. Zo bepalen we wat onze voornemens worden voor 2019 en waar we ons (voornamelijk in januari) voor in gaan zetten. Het zou eigenlijk heel goed zijn als iedereen op de wereld milieubewust leven op zijn of haar lijstje met voornemens zou zetten. Als we namelijk allemaal een steentje bijdragen, kan er al zo veel veranderen in de wereld! Natuurlijk, sommige problemen zijn groter en moeten op politiek of economisch niveau aangepakt worden, maar heel veel dingen zijn ook op persoonsniveau te veranderen. Het gaat maar net om de keuzes die je maakt en of je daarbij eventjes stilstaat bij het belang van de aarde.

Steeds meer nieuwbouwhuizen worden gebouwd met een warmtepomp. Dit is een manier van duurzaam verwarmen waarbij je kunt je huis verwarmen zonder gas. Al dat gas is slecht voor je portemonnee maar vooral slecht voor het milieu. Daarom is deze uitvinding een goede stap in de juiste richting. Ook in een ouder huis kun je een warmtepomp plaatsen. Sommige huizen zijn niet geschikt voor 100% verwarmen met een warmtepomp. In dat geval kun je een combiwarmtepomp nemen.

Autorijden is niet goed voor het milieu. Daarnaast staan er elke dag honderden kilometers file op de Nederlandse snelwegen. Dit zouden we met z’n allen best een beetje mogen minderen. Hoe vaak neem je de auto terwijl je best had kunnen fietsen? Hoe vaak rijd je met meerdere mensen naar dezelfde plek, allemaal in je eigen auto? Door een beetje slim om te gaan met autorijden en hem ook af en toe te laten staan kun je al een groot verschil maken.

Linkruil.org

Comments are closed.