Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Maak eens een praatje met uw taxichauffeur

Het is vaak in het nieuws: taxichauffeurs die zich hebben misdragen. Hun reputatie wordt langzaam slechter, doordat er een klein groepje chauffeurs is dat zich niet aan de regels weet te houden. Ze zijn onvriendelijk en in uitzonderlijke gevallen zelfs dieven. Toch moeten we niet vergeten dat dit slechts de hele kleine minderheid is. Over het algemeen zijn taxichauffeurs bijzonder vriendelijk.

Sterker nog: het contact met mensen is voor veel taxichauffeurs juist een grote reden om het vak in te gaan. Ze zijn veel socialer dan je op het eerste gezicht zou denken en bovendien prima benaderbaar. Een praatje maken de chauffeur is zeker niet eng. Het kan zelfs tot nieuwe inzichten en interessante gesprekken leiden.

Bovendien maak je de kans op een onprettige rit juist kleiner als je een praatje maakt met je chauffeur. Niemand houdt van ongemakkelijke stiltes, ook chauffeurs niet. Het kan voorkomen dat die onvriendelijk overkomt door de stilte, maar dat dit allemaal ontzettend mee blijkt te vallen als je in gesprek raakt.

Het kan dus geen kwaad om eens een gesprek te starten met uw taxichauffeur. Sterker nog: de meesten vinden het juist heel fijn. Chauffeurs van centrales als Taxi IJmuiden en Taxi Heemstede zijn echt de beroerdste niet.

Linkruil.org

Comments are closed.