Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Moet je je parkeerschade wel melden?

De meeste mensen zullen van zichzelf zeggen dat ze goed kunnen inparkeren. Het liefst zouden we iedereen op hun woord geloven, maar de cijfers wijzen wat anders uit. De meest opgelopen schade is namelijk parkeerschade. Er zijn dus mensen in deze groep die niet de waarheid spreken. Een volgende vraag bij parkeerschade is natuurlijk of het wel verstandig is om dit te melden. Het kan namelijk een forse terugval in je schadevrije jaren opleveren.

De oorzaken van parkeerschade

Parkeerschade hoeft niet altijd je eigen schuld te zijn. Het kan natuurlijk voorkomen dat je auto schade oploopt wanneer die al geparkeerd staat en dat de veroorzaker het niet meldt. Dit is natuurlijk erg vervelend. Het komt echter vaker voor dat de bestuurder van de auto wel degelijk zelf de veroorzaker is. Een verkeerde inschatting, een paaltje dat over het hoofd is gezien of een iets te gladde weg en de auto kan al snel schade hebben opgelopen.

Moet je de schade eigenlijk wel melden?

Wanneer je dan eenmaal parkeerschade hebt, kan je je afvragen of het verstandig is om de schade te melden. Het melden van een schade bij de verzekering zorgt ervoor dat je schadevrije jaren minder worden. Normaal gesproken zorgen de schadevrije jaren die je hebt opgebouwd ervoor dat je korting krijgt op je premie. Immers, wanneer de verzekering minder vaak hoeft uit te keren, hoef jij ook minder te betalen. Zo maken ze het voor jou aantrekkelijk om je daar te verzekeren. Wanneer je dan toch schade rijdt, verdwijnt deze korting en zal je maandelijks meer moeten betalen. Het is dus slim om dan een rekensommetje te maken. Hoeveel kost het om de schade te laten repareren? En hoeveel ga je per maand extra betalen? Hoe lang duurt het vervolgens om weer terug te komen op je oude premieniveau? Dit kost even wat tijd om uit te zoeken, maar je zal hierdoor uiteindelijk wel de juiste keuze maken.

Linkruil.org

Comments are closed.