Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Recente ontwikkelingen in de bloemen en planten branche

Het is interessant te zien hoe een bepaalde branche zich in Nederland ontwikkeld. Er zijn relatief nieuwe branches die ontstaan door o.a. technologische innovaties. Er zijn ook branches die tijdloos zijn en altijd zullen blijven bestaan. Eén van die branches is de branche die winkels omvat die bloemen, planten, zaden en tuinbenodigdheden verkopen. Deze branche bestaat in Nederland al zover we ons kunnen herinneren.

De bloemen en planten branche in het jaar 2013

bloemen planten branche

Momenteel zijn er ongeveer 700 ondernemingen in Nederland binnen de branche die bloemen, planten, zaden en tuinbenodigdheden omvat. Elke maand zijn er ongeveer 5 starters en 8 bedrijven binnen de branche die stoppen. Kijkend naar deze ontwikkelen is het aantal bedrijven binnen deze branche langzaam aan het afnemen. Toch hoeft deze afname niet elk jaar door te blijven gaan aangezien dit slechts een beeld is van het afgelopen jaar. Wel laat dit zien dat deze branche niet altijd makkelijk hoeft te zijn om in te starten.

Een positieve ontwikkeling

Ondanks dat deze markt het momenteel iets minder doet met 3% minder omzet in de eerste 3 kwartalen van het jaar 2012 vergeleken met dezelfde periode van het jaar daarvoor, zijn er ook positieve ontwikkelingen. Online worden namelijk steeds meer bloemenwinkels actief. Ook dankzij Fleurop vinden steeds meer Nederlanders een boeketje online die ze laten bezorgen door de lokale bloemist.

Niet alleen de lokale bloemist profiteert van deze online ontwikkeling. Ook heeft dit platform mogelijkheden geopend voor bedrijven zoals Frederique’s Choice die het concept “merkbloemen” op de markt heeft gebracht. Frederique’s Choice is een initiatief van de topmodel Frederique van der Wal. De boeketten van dit merk zijn kenmerkend door de prachtige combinaties van kleuren en verschillende bloemen. De boeketten zijn een stuk groter dan je verwacht als je naar de afbeeldingen van de boeketten kijkt op het internet. Dat maakt het ontvangen van zo’n boeket net weer een grotere verrassing. De bloemen worden verpakt in een luxueuze verpakking en worden in water aan de deur gebracht.

Dit heeft bewezen dat het wel zeker mogelijk is om een succesvolle onderneming te starten in wat lijkt op een verzadigde markt. De kunst is om een unieke uitgangspunt te  vinden en dat met passie bekend te maken aan de wereld.

Linkruil.org

Comments are closed.