Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Rijlessen met faalangst

Het is eindelijk zo ver, je mag rijlessen gaan nemen. Vaak heb je je ouders al aan hun jasje getrokken over autorijden en hoe het een beetje in zijn werk gaat. Zij vertellen dan hun ervaringen en dat kan je ook gerust stellen, maar het echte werk begint pas als je je eerste keer achter het stuur kruipt. Je rij-instructeur zit naast je en vertelt je wat ze eigenlijk allemaal zeggen wanneer iemand zijn eerste rijles heeft. Daarna zegt hij dat je mag gaan wegrijden ‘maar wat? wegrijden? Hoe moet dat?’ Het zweet breekt je uit en je weet niet wat je moet doen.

Gespecialiseerde rijschool

Dit is helemaal niks geks, want je rijdt toch rond in een gevaarte van een aantal honderden kilo’s. Faalangst tijdens het autorijden is een erkend probleem en het is ook niks om je voor te schamen, het is nou eenmaal spannend wanneer je met zo’n grote snelheid over de weg rijdt. Door middel van veel begeleiding en herhaling kan de faalangst in de hand worden gehouden, mits je een erkende rijschoolhouder hebt die gespecialiseerd is in dit soort zaken. Ben je woonachtig in Eindhoven en ben je van plan om rijlessen te nemen, dan kan je terecht bij rijschool Pompert. rijschool Pompert heeft jarenlange ervaring binnen dit vakgebied en zal je de juiste begeleiding geven tijdens de rijlessen. Fouten maken is menselijk, maar mensen met faalangst zijn bang om fouten te maken, daardoor kunnen ze onzeker worden en daalt ook het vertrouwen in zichzelf. Dit moet zeer serieus worden genomen, want ook hierdoor kan het voorkomen dat de faalangst overheerst tijdens het praktijkexamen.

Rijsimulator

Een manier om faalangst in te perken is door middel van een rijsimulator te leren rijden. Op deze manier leer je de auto makkelijker kennen. Er wordt zo meer gefocust op de techniek en de bediening van de auto. Tijdens een rit in de simulator kunnen er fouten worden gemaakt, die later weer van pas kunnen komen in het echte verkeer. Het voordeel van een simulator is dat de gevaarherkenning verbetert, moeilijkere situaties kunnen worden overzien en dit kan worden herhaald. Daarnaast is het ook een stuk goedkoper. Als je straks het echte verkeer in gaat, kun je zien dat de simulator resultaat heeft afgeleverd en dat je een stuk kalmer door het verkeer heen kan cruisen.

Examen

Wanneer je eindelijk zo ver bent om af te rijden, dan bestaat er ook tijdens deze momentopname de mogelijkheid om een examinator toegewezen te krijgen die gespecialiseerd is in het begeleiden van een leerling met faalangst. Wanneer het te heet wordt onder de voeten kun je een time-out aanvragen en daarna weer de weg vervolgen.

 

Benieuwd naar wat rijschool Pompert voor u kan betekenen? Kijk op http://www.autorijschoolpompert.nl/.

Linkruil.org

Comments are closed.