Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Sova training voor kinderen

Veel kinderen hebben steeds meer moeite met het goed meekomen in de groep. Als resultaat daarvan merken velen helaas ook dat ze gepest worden. De verschillen tussen ouders en kinderen worden namelijk steeds groter. Hierdoor ontstaan natuurlijk ook veel meer groepjes, wat het voor kinderen die sociaal niet zo begaafd zijn als anderen weer een stuk lastiger maakt om in een dergelijke groep opgenomen te worden. Het nadeel is dat kinderen nooit veel kennis hebben opgedaan over hoe ze met andere kinderen op een sociale manier kunnen communiceren. Veel kinderen zijn bijvoorbeeld bang om nee te zeggen of laten zelfs simpelweg over zich heen lopen.

De oplossing: sova training

Een sociale vaardigheidstraining voor kinderen in de basisschoolleeftijd kan er voor zorgen dat kinderen zich een stuk beter op hun gemak gaan voelen. Tijdens een dergelijke training leren ze bijvoorbeeld om beter met ander kinderen om te gaan, op een sociaal verantwoorde wijze. Zo leren ze bijvoorbeeld om netjes nee te zeggen en hun eigen mening goed te verwoorden en over te brengen naar andere kinderen. Ook wordt hen bijgebracht hoe andere kinderen denken, waardoor ze hen ook beter begrijpen. Niet ieder kind denkt namelijk op een zelfde manier, maar de reden achter hun denken is vaak wel te begrijpen. Tijdens een sociale vaardigheidstraining wordt deze kennis dan ook overgebracht op de kinderen.

Voor welke kinderen?

Een sociale vaardigheidstraining is geschikt voor iedereen, of het nu om volwassenen of over jonge kinderen die net naar de basisschool gaan gaat. Een SOVA-training heeft echter het meeste effect als deze zo snel mogelijk toegepast wordt. Dit houdt dus in dat een sovatraining zeer geschikt is voor kinderen die nog op de basisschool zitten. In de leeftijd van 5 t/m 12 jaar heeft een sociale vaardigheidstraining voor kinderen het meeste effect.

Linkruil.org

Comments are closed.