Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Thuiszorg Alkmaar in kleinschalige lokale wijkteams

Voor veel mensen is het belangrijk om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Professionele en goed georganiseerde hulp in de directe omgeving levert hier een belangrijke bijdrage aan. Een goed initiatief in de thuiszorg hiervoor zijn de wijkteams. Bij de wijkteams van de thuiszorg kun je onder andere terecht voor onder meer begeleiding, verzorging, verpleging, dementiezorg, terminale nachtzorg en 24-uurszorg. Een voorbeeld van een organisatie die deze vormen van zorg biedt is HappyNurse. HappyNurse bestaat als uitzendorganisatie voor verpleegkundigen al sinds 2008 en heeft daarin een landelijke dekking. Zij leveren verpleegkundigen en verzorgenden aan zorginstellingen door heel het land vanuit 17 uitzendvestigingen. Sinds 1 januari 2015 levert HappyNurse ook thuiszorg in Alkmaar. Het eerste wijkteam van HappyNurse is begonnen in Alkmaar en zijn groeiende hierin al groeiende!

Thuiszorg in Alkmaar

Zoals hierboven genoemd is HappyNurse dit jaar begonnen met wijkteams in te zetten in de thuiszorg. De voordelen hiervan is dat het vertrouwd, persoonlijk en bekend is. HappyNurse heeft  hiervoor een Happy Wijkzuster geïntroduceerd. Het gaat hierom hoog opgeleide en ervaren verpleegkundigen die uit de betreffende buurt komen en ieder een eigen wijkteam runt. Zij hebben persoonlijk en direct contact met de mensen en stellen een team samen van hoog gekwalificeerde verpleegkundigen, die bij de betreffende persoon past. De wijkzuster zorgt ervoor dat men elke dag dezelfde gezichten zit en de zij op de afgesproken tijd de goede zorg krijgen.

HappyNurse werkt met een digitaal zorgdossier. Je heeft zelf toegang tot dat dossier maar je kunt ook familie of andere betrokken inzicht geven in het dossier. Het voordeel is dat als je familie niet direct in de buurt woont zij toch altijd kunnen volgen wat er gebeurt. Via een App op de telefoon of via internet. Het werkt eenvoudig en efficiënt en wij kunnen je eenvoudig instrueren hoe het werkt.

Linkruil.org

Comments are closed.