Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Uit in bruisend Amsterdam

amsterdam-558028_640De hoofdstad van Nederland, daar is natuurlijk genoeg te beleven. Of je er nou woont, werkt of je bent er op bezoek er is voor ieder wat wils. Een stad vol cultuur, verschillende cultuurinvloeden, parken, tijd om te shoppen of een hapje te eten. Overal in de stad kun je terecht om aan deze behoeften te voldoen. Daarvoor kun je met het openbaar vervoer komen maar je kunt ook je auto parkeren in Amsterdam. Dat kan van noord- tot zuid-Amsterdam. Echter de meeste activiteiten die je kan beleven zijn te doen in het centrum. Wat zijn de meest belangrijke bezienswaardigheden van Amsterdam? Dat lees je hier.

Shoppen

Wanneer je nog niet bekend bent met het centrum van Amsterdam, kan je al snel onder de indruk raken van de grootte van de stad. Overal zijn kleine, smalle straatjes. Er zijn een aantal winkelgebieden waar je uit kan kiezen in het centrum. De meest bekende straten zijn De Kalverstraat, Leidsestraat en de luxueuze P.C. Hooftstraat. In de Kalverstraat kun je alle grote merken van de wereld vinden zoals de H&M, Forever21, Urban Outfitters, Pull & Bear en de River Island. Als je op zoek bent naar de Bijenkorf dan kun je die vlakbij vinden op de Dam. Ook vind je in de buurt de Nieuwendijk waar je een aantal kleinere en trendy modewinkels kunt vinden, als je toe bent aan een hapje eten of drinken, dan zit je in deze straat goed.

Verder kun je in de Leidsestraat de bekendere winkelketens vinden die luxeproducten verkopen. Wil je graag een kijkje nemen of zelfs bereid om meer uit te willen geven aan producten dan kun je het beste naar de P.C. Hooftstraat, daar vind je de grootste modemerken als Jimmy Choo, Chanel, Burberry enzovoort.

Musea

Ben je meer van plan om de historie van Nederland en andere historische kunststukken te vinden dan kan je terecht bij het Rijksmuseum, deze is onlangs helemaal gerenoveerd en daar kun je genieten van een van de meest bekende kunstwerken van de wereld, namelijk de Nachtwacht en vele andere kunstwerken. Ook ‘s werelds meest bekende kunstenaar Van Gogh heeft een eigen museum waar je de meesterwerken van de Zundertse kunstenaar kan aanschouwen.

In de Tweede Wereldoorlog hebben er vele gebeurtenissen plaatsgevonden in Amsterdam, dat mag nooit vergeten worden. Anne Frank heeft toentertijd een dagboek bijgehouden over haar leefomstandigheden in die tijd. Het Anne Frank Huis is nog in originele staat te vinden waar je kan worden rondgeleid om de omstandigheden die zij hebben meegemaakt te kunnen ondervinden. Ook andere instellingen zoals de Foam en de Hermitage zijn een kijkje waard om te bezoeken.

Theater

Amsterdam staat boordevol met sfeervolle theaters waar je het hele jaar door verschillende shows kan bekijken van wereldberoemde musicals of cabaretiers van verschillende bodems. De meest bekend podia zijn DeLaMar theater, het Koninklijk Theater Carré, de Bellevue, Stadschouwburg, Vondelpark Openluchttheater en nog veel meer theaters waar je uit kan kiezen.

Zo kun je voor een aantal bezienswaardigheden gaan door de hele stad waar je van kan genieten, uiteraard kun je ook je auto in de vele parkeergelegenheden van Amsterdam zetten en erop uit gaan om een flinke stadswandeling te maken en te genieten van de parken, culturele gebouwen en diversiteit van mensen.

Linkruil.org

Comments are closed.