Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Uitpakken met bloemen op Koningsdag in Aalsmeer

FloraHolland en de wethouder Ad Verburg zijn afgelopen vrijdag langs de verzorgingshuizen in Aalsmeer gegaan met bloemen. Zij deelden de bloemen uit aan de bewoners, speciaal voor Koningsdag. Met deze actie wilden zij de mensen in verzorgingshuizen laten weten dat zij er ook bij horen op deze nationale feestdag. Daarbij is het ook gewoon leuk om ze in het zonnetje te zetten en hun huisje op te leuken met bloemen.

Route

In Amstelveen worden de Koning en zijn vrouw Máxima om 12.00 uur verwelkomd aanstaande zaterdag. De inwoners van Aalsmeer staan te popelen om dit mee te maken, de eerste Koningsdag van Koning Willem Alexander. Om 13.00 uur ’s middags zullen de koning en koningin de speciaal uitgestippelde route door de stad Amstelveen lopen.

Bloemen en planten

Dit jaar is de eerste keer dat deze route op die manier versierd zal worden met prachtige bloemen en planten, waar FloraHolland voor is uitgekozen om dit te verzorgen samen met enkele kwekers. Zij zorgen er samen voor dat het parcours eruit ziet als een plaatje uit een tijdschrift. We zullen geen kunstplanten vinden in de bloemenzee. De route zal op een gegeven moment door een prachtig aangeklede pergola van meer dan vijftig meten gaan. Deze pergola is versierd met hangende manden, gevuld met veel gekleurde bloemen en perkgoed. Wat leuk is, is dat de gemeente deze pergola laat staan na Koningsdag. Dit sluit goed aan bij het doel van de gemeente om de groenste gemeente van Nederland te blijven. Het Koninklijk paar zal uitstappen op een kruising die aangekleed is met twee grote pronkstokken. De bloemstukken zullen een gigantische doorsnede van ongeveer twee meter hebben. Er is goed nagedacht over de soort bloemen, gezien de achtergrond van Máxima. De Nederlandse tinten met vrolijke bloemen uit Nederland staan voor de koning en het meer exotische bloemstuk zal staan voor onze Zuid-Amerikaanse koningin Máxima.

Linkruil.org

Comments are closed.