Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Verkoop losse iPhone onderdelen neemt toe

Misschien komt het door de crisis. Nederlandse koopkracht neemt af (onlangs bekend gemaakt op Prinsjesdag). Nederlandse consumenten willen toch gebruik blijven maken van hun Smartphones, maar willen er minder voor betalen. Dit heeft gevolgen voor de vele iPhone reparatie centers die Nederland kent.

 

Smartphone reparatie centers

De afgelopen jaren zagen we eerst een stijging in het aantal bedrijven dat reparatie van iPhones, Samsung Galaxy en andere smartphones uitvoert. Door de relatief lage kosten voor reparatie en door de snelle reparatie service die wordt geboden, kozen consumenten voor een lokale reparateur wanneer er defecten optraden. Een kapotte iPhone laten repareren door Apple duurt een eeuwigheid en ook Samsung is niet snel met het repareren van defecte Samsung Galaxy toestellen. Hierdoor ontstonden er kansen voor onafhankelijke smartphone reparateurs in Nederland. De laatste jaren winnen Android toestellen het vaker van Apple toestellen. De verkoop van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy reeks is succesvol geweest. Dit heeft er ook toe geleid dat er steeds meer Samsung Galaxy reparatie heeft plaatsgevonden.

Verkoop van losse iPhone onderdelen
iPhone onderdelen
Toch is de meest opvallende trend dat de verkoop van losse smartphone onderdelen toeneemt. Webshops met een breed assortiment aan iPhone 4 onderdelen, iPhone 4s onderdelen en iPad onderdelen verschijnen op het toneel. Defecte iPhones worden blijkbaar steeds meer zelf en thuis gerepareerd anders zou er geen markt zijn voor deze verkopers van losse iPhone onderdelen. De c0nsument is in de huidige economische situatie op zoek naar goedkope oplossingen voor iPhone reparatie. De smartphone is een belangrijk en onmisbaar onderdeel geworden van ons dagelijks leven. We willen de techniek blijven gebruiken, maar we gaan we op zoek naar goedkope onderdelen wanneer we een kapotte iPhone hebben.

Linkruil.org

Comments are closed.