Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Waarom terreinen verlicht moeten zijn

Een stad zonder verlichting zou erg raag zijn. Het wordt er maar een donkere boel van en het heeft dan meer de uitstraling van een spookstad. Dat wil je als gemeente natuurlijk absoluut niet. Je wilt dat de stad sfeer uit straalt, veiligheid en toegankelijkheid. Daarnaast geeft een donkere stad veel meer mogelijkheden aan hangjongeren en criminaliteit en ook dat wil je voorkomen. Het is mooi als er een belangrijk pand of bedrijf op een imposante manier wordt verlicht. Hier heb je als ondernemer en als gemeente baat bij. Fagerhult of elke gemeente doet er dan ook verstandig aan om terreinen te verlichten. Niet in de eerste plaats voor de veiligheid en voor het voorkomen van inbraken, maar ook voor de indruk en de sfeer. Daarnaast is het ook erg goed om een lichtplan te maken.

Een lichtplan maken

Een passend lichtplan is ideaal voor een ondernemer of gemeente. Er wordt gekeken naar de buiten- en binnenverlichting. Samen met de initiatiefnemer wordt er om de tafel gezeten en worden de wensen in kaart gebracht. Op basis van deze inventarisatie wordt er een lichtplan op gesteld. Er wordt gekeken naar wat het meest efficiënt is voor de desbetreffende organisatie. Welke soorten lampen kun je het beste gebruiken, welke besparen het meeste geld en stimuleren het werkgedrag. Wil je op een bepaalde manier een gebouw over laten komen? Ook dat kan met licht geregeld worden. Het terrein kan veiliger gemaakt worden voor medewerkers en bezoekers en er wordt gedacht aan het licht als preventie middel. Zo hebben inbrekers geen kans. Optimale schakel- en dimmogelijkheden worden in kaart gebracht en het energiegebruik wordt zo laag mogelijk gehouden. Met een lichtplan haal je dus meer uit je bedrijf of gemeente. Het geldt namelijk ook voor straatverlichting.

 

Terreinverlichting voor de buitenruimte

Verlichting maakt een ruimte, terrein of gebouw spannend, mysterieus, toegankelijk of juist heel fraai. Door licht kun je dingen anders laten lijken en ruimtes aantrekkelijk maken. Mensen voelen zich veiliger met licht en dat is niet voor niks. Zorg daarom voor de juiste verlichting voor uw bedrijf maar ook voor op straat. Een woonwijk met goede verlichting is veel toegankelijker en veiliger dan een donkere straat. Zorg ook voor goede parkverlichting, zodat mensen ook ‘s avonds door het park durven te fietsen of te wandelen. Je geeft hangjongeren en criminaliteit tevens minder kans. Licht is namelijk hun grootste vijand. Om veiligheidsredenen is het ook belangrijk om straten te verlichten waar fietspaden aan grenzen. Verlichting is niet alleen praktisch, het heeft ook invloed op de gemoedstoestand van mensen. Het moet daarom goed gekozen worden. Een bedrijf zoals Fagerhult heeft hier jarenlange ervaring mee. Zij bestuderen niet alleen de kunst van het licht, maar ook wat voor een invloed het heeft op mensen. Dit passen ze toe op terreinen, maar ze doen ook aan horeca verlichting. Het ene bedrijf is het andere niet en de ene ruimte is anders dan de andere. Er moet dus ook verschillende verlichting komen. Door gebruik te maken van de juiste verlichting kun je een stad een geheel nieuw karakter geven, een veel gastvrijer karakter bijvoorbeeld. Licht is niet zomaar iets, er moet goed over nagedacht worden en dat is dan ook wat je als ondernemer en als gemeente moet doen.night-911712_640

Linkruil.org

Comments are closed.