Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat zijn de regels voor e sigaretten?

E Sigaret
Zoals zoveel producten die op de markt worden gebracht moet ook een e sigaret aan bepaalde regels voldoen. Maar om bij het begin te beginnen, hoe werkt elektrisch roken eigenlijk en wat zijn e sigaretten precies? Iedereen weet dat het roken van gewone sigaretten slecht is voor onze gezondheid. Onder andere de nicotine en teer in sigaretten hebben een zeer negatieve invloed op onze gezondheid. Maar voor veel mensen is roken een ontspannende bezigheid en is stoppen met roken een hele zware opgave. Veel rokers die ooit zijn gestopt met roken steken na verloop van tijd toch weer een sigaret op en zijn weer verslaafd. Nu zijn er wel hulpmiddelen als nicotinekauwgom, nicotinepleisters en bijvoorbeeld acupunctuur, maar dan nog is stoppen met roken een behoorlijke opgave.

Hoe werkt een e sigaret?

Toen kwam er ineens de e-sigaret op de markt waardoor je toch kon blijven roken maar dan zonder de schadelijke stoffen die aanwezig zijn in een gewone sigaret. Elektronisch roken is dan ook steeds populairder aan het worden wereldwijd. De e-sigaret is dus een alternatief voor de gewone sigaret waarbij vloeistof, de zogeheten e liquid, wordt omgezet in damp die geïnhaleerd kan worden. Er vindt dus geen verbanding plaats maar het geeft de roker wel het gevoel van inhaleren. Elektronische sigaretten worden in diverse geuren en kleuren op de markt gebracht maar de werking is eigenlijk altijd hetzelfde. Het apparaatje bestaat uit een batterij en een soort navultankje, de zogeheten clearomizer. In dat reservoir wordt de e liquid (de vloeistof) verdampt die de roker vervolgens kan inademen.

Regelgeving omtrent e sigaretten

Van overheidswege zijn er weer regels opgesteld voor het produceren en verkopen van elektrische sigaretten. We hebben hieronder een aantal van die regels in een overzicht bij elkaar gezet. De regels zelf die gelden voor e sigaretten zijn te vinden in de Tabaks- en rookwarenwet waar het volgende is geregeld voor elektronische sigaretten:

– De minimumleeftijd om een e-sigaret te mogen roken is 18 jaar
– Eisen wat betreft de veiligheid van e sigaretten
– Eisen die betrekking hebben op de vorm van de sigaret en de afgifte van nicotine
– Het maximale volume van het navulreservoir is 2 ml
– Eisen die betrekking hebben op het maken van reclame voor e-sigaretten
– Eisen die betrekking hebben op de vloeistof, de zogeheten e liquid
– Eisen omtrent de etiketten op de verpakking. Zo moet er een bijsluiter bij het apparaat zitten met waarschuwingen voor mogelijke schadelijke effecten

Het voordeel van deze regels die ze het toezicht op elektrisch roken verscherpen. Het naleven van deze regels kan namelijk worden gecontroleerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Linkruil.org

Comments are closed.