Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wegenbelasting 2015

Iedereen heeft er mee te maken, koop je een motorvoertuig dan ontkom je er niet aan. Hoe zit het met de wegenbelasting 2015?
Elke drie maanden, of maandelijks, het is maar net wat je aangeeft, valt er een brief op de mat met een rekening voor morotrijtuigenbelasting.

Om welk bedrag dit gaat, is afhankelijk van een aantal factoren. Te denken valt aan hoe zwaar de auto is, hoeveel kilometers je maakt op de weg, maar ook hoe zuinig de auto is en of je benzine, gas of diesel rijdt.
Dit alles wordt berekend en aan de hand daarvan krijg jij de rekening gepresenteerd.
Veel auto’s die licht waren of zuinig in het verbruik waren wegenbelastingvrij (CO2 uitstoot mag dan niet hoger zijn dan 50 gram per kilometer)

Dit alles gaat veranderen. In 2015 zijn alleen nog elektrische auto’s wegenbelasting vrij omdat deze auto’s heel zuinig zijn en geen CO2 uitstoten.

Voor mensen die nu een auto hebben gekocht in de wetenschap dat ze geen wegenbelasting hoeven te betalen gaan straks dus ook weer belasting betalen. Nu is dit niet helemaal eerlijk natuurlijk omdat men ervan uit zijn gegaan bij de aankoop van hun nieuwe auto dat er geen belasting hoeft worden betaald. De regels worden jaarlijks weer aangepast. Let bij het kopen van een auto vooral op zuinigheid en gewicht!

 

 

 

 

 

 

Linkruil.org

Comments are closed.