Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Welke advocaat moet u hebben?

Wanneer u een juridisch probleem heeft, bent u op zoek naar een oplossing. Meestal zal uw eerste ingeving het zoeken van een advocaat zijn, maar welke moet u hebben? Er zijn zoveel advocaten te vinden op internet,

Goede advocaat zoeken

Wanneer u een goede advocaat zoekt, zult u naar een aantal zaken moeten kijken, om er zeker van te zijn dat hij de beste persoon voor u is. U kijkt naar opleiding, ervaring, kennis enzovoort, enzovoort. Toch zijn dat vaak zaken die lastig te meten zijn. Welke opleiding is beter? Hoeveel kennis heeft een bepaalde advocaat?

Over het algemeen geldt dat de opleiding van elke advocaat hetzelfde is. Ervaring is uiteraard wel belangrijk, hoe meer hoe beter, al zult u na de acht tot tien jaar ervaring vermoedelijk weinig extra kwaliteit meer krijgen bij een advocaat met meer ervaring.

Ook is het verstandig om te kijken naar de rechtsgebieden die de advocaat behandelt. Doet hij enkel strafrecht, dan kunt u geen arbeidsrechtszaak bij hem aanbrengen. Sommige advocaten zijn generalist en doen vrijwel alle rechtsgebieden. Dat is niet per se slechter dan een specialist op het rechtsgebied waarop uw probleem ligt. Een generalist kan namelijk beter de gevolgen van zijn handelen op andere rechtsgebieden inschatten, waardoor u een beter totaalresultaat kunt boeken.

Advocaat in de buurt of niet?

Ten slotte is het verstandig om te kijken of de advocaat bij u in de buurt zit. Zit hij namelijk niet in de buurt, dan zou het zo kunnen zijn dat hij uw zaak niet kan aannemen. Dat geldt overigens niet voor alle advocaten. Er zijn ook advocaten die wellicht niet in de buurt zitten, maar toch uw zaak willen aannemen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Amadeus Advocatuur te Venlo, een advocatenkantoor dat landelijk werkzaam is, maar dus wel in Venlo gesitueerd is. In een dergelijk geval wordt de zaak met u besproken aan de telefoon, iets dat veel tijd scheelt en dus voor u ook de rekening laag houdt.

In elk geval veel succes gewenst met het vinden van de juiste advocaat. Bovenstaande (Amadeus Advocatuur) is een aanrader, maar ook andere advocatenkantoren kunnen goed werk afleveren. Kies in elk geval voor een advocaat waar u een goed gevoel over hebt, dan is de eerste slag al gewonnen.

Linkruil.org

Comments are closed.