Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Zuid-Holland: een geïndustrialiseerde provincie

Zuid-Holland is een van de meest geïndustrialiseerde gebieden ter wereld. Dit is erg bijzonder. Dit komt omdat deze provincie zoveel grote en belangrijke steden bevat, zoals Den Haag, Rotterdam, Leiden en Dordrecht. Het is een dichtbevolkte provincie met ongeveer 3,7 miljoen inwoners.

Werkgelegenheid

Omdat Zuid-Holland een geïndustrialiseerde provincie is, is er veel werkgelegenheid. Zuid-Holland behoort deels tot de randstad en dit maakt het een druk gebied. Denk alleen al aan de haven van Rotterdam, waar enorm veel werk te vinden is. Het is een grote en internationale haven. Ook zijn er vele zorginstellingen, zoals alleen al het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en het HagaZiekenhuis in Den Haag. Omdat er zoveel mensen wonen, is er ook veel zorg nodig. Vergeet ook niet het vliegveld dat tussen Rotterdam en Den Haag inligt: Rotterdam The Hague Airport, waar ook veel werkgelegenheid is gecreëerd. Alle handel die wordt gedreven in Zuid-Holland telt ook zeker mee. Denk aan de industrie, de horeca, winkels, kantoren en ga zo maar door.

Veel files

Helaas brengt deze dichtbevolktheid en grote werkgelegenheid ook veel files met zich mee. Dit is een fenomeen dat zeker niet onbekend is voor inwoners van Zuid-Holland en voor de mensen die hier werken. Op de snelwegen is het vaak enorm druk. Zowel in de ochtend als in de avond staan er veel files, vooral op de grote wegen de A4, A15 en A16. Uiteraard staat er van en naar het vliegveld ook regelmatig file. Hier wordt vanuit de overheid gelukkig steeds meer aan gedaan, al zullen de files altijd blijven.

Duurzaamheid

Gelukkig doet ook Zuid-Holland veel aan duurzaamheid en energiebesparing. Dit is natuurlijk ook wel nodig in een provincie die zo geïndustrialiseerd is. Een van de dingen die veel wordt gedaan, is een investering in LED verlichting. LED verlichting is in Zuid-Holland erg populair. Het wordt in vrijwel elke branche gebruikt. Dit is niet voor niets. LED verlichting is erg zuinig en gaat lang mee. Dit is natuurlijk fijn voor de financiën, maar ook zeker voor het milieu. Er is al genoeg vervuiling in de randstad. Een ander goed initiatief is dat Rijkswaterstaat ‘s nachts de lichten uitdoet op een aantal snelwegen in de Randstad.

Linkruil.org

Comments are closed.