Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Beller of Apper

Een leven zonder telefoon, zouden we ons dat nog kunnen voorstellen? Daar kunnen we een kort maar krachtig antwoord op geven: NEE. Waar sommige mensen de smartphone als iets negatiefs ervaren, zie ik dat heel anders. Natuurlijk is het af en toe vervelend dat je met vrienden in een restaurant zit en dat iedereen constant op zijn of haar mobiel kijkt. Gelukkig hebben wij daar een goede regeling voor getroffen. Alle telefoons worden opgestapeld in het midden van de tafel of iedereen stopt zijn of haar mobiel in de tas. De eerste die de mobiel pakt, moet de rekening betalen. Verder zie ik eigenlijk alleen maar voordelen in de smartphones. Mijn smartphone haalt mij regelmatig uit benarde situaties en ik ben blij dat ik mijn beste vriend Google altijd kan raadplegen. Het klinkt wellicht wanhopig, maar mijn mobiel bevat gewoon een heel groot deel van mijn leven. Mijn contactpersonen staan erin, mijn kostbare foto’s staan op mijn telefoon en als ik weer eens de weg kwijt raak, is mijn mobiel het apparaat dat mij uit de brand helpt. We zijn meer online dan ooit. We checken tig keer per dag onze social media, het nieuws en we appen constant. Zonder mijn mobiel en mijn mobiel abonnement wordt het leven toch een tikje zwaarder.

 

Appenmobile-605422_640

Dat appen vind ik nog wel een dingetje. Het is super handig en het is vrijwel gratis. Je moet dan natuurlijk wel op Wi-Fi zitten of over voldoende data beschikken. Robin Mobile onbeperkt internetten is helemaal fijn, want dan hoef je nergens op te letten. Je appt al snel heen en weer met je vrienden. Hoe het gaat, wat de plannen zijn, waar jullie afspreken, wat er op je werk gebeurd, dat je toe bent aan vakantie of over dat hilarische filmpje dat je doorgestuurd hebt. Na een aantal keer te hebben geappt, zijn er nog steeds geen concrete afspraken gemaakt en ben je nog geen steek verder. Dat is waarom ik zelf liever bel. Het gaat sneller, is persoonlijker en als ik de telefoon ophang weet ik in ieder geval waar ik aan toe ben en wat de plannen voor het weekend of de avond zijn. Ik heb dan ook een abonnement afgesloten waarbij ik onbeperkt kan bellen. Ik kan zo uren bellen en is het ene gesprek afgelopen dan bel ik gewoon iemand anders en ga ik door naar het volgende gesprek. Ik heb ondertussen begrepen dat niet iedereen dit doet en dat er ook echte appers tussen zitten. De apper die de telefoon niet opneemt, maar wel tien seconde later appt. Iedereen zo zijn eigen voorkeuren denk ik dan maar.

 

Voordelig

Er komen telkens weer nieuwe smartphones op de markt en als je een nieuwe mobiel mag uitzoeken, wil je het liefst wel het nieuwste model. Hier hangen vaak dure abonnementen aan vast. Het is daarom verstandig om zoveel mogelijk telefoons en abonnementen met elkaar te vergelijken en dan te kiezen voor de meest voordelige. Bedenk daarnaast ook of je meer een internetter of een beller bent en pas daar je abonnement ook op aan.

 

Linkruil.org

Comments are closed.