Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De iPhone 5s, een fantastisch toestel!

De Apple iPhone 5s komt uit een succesvolle lijn van smartphones die al een lange tijd een grote marktpositie weten te halen. De iPhone 5 haalde goede verhoopcijfers en met dit toestel, die op meerdere punten is verbeterd is deze trend voortgezet. De telefoon heeft een krachtigere processor en de camera is verbeterd met een paar aanpassingen in de software.

Processor en geheugen

De Apple A7 dual core processor met 1,3 GHz en 1 GB werkgeheugen vertoont een aantal indrukwekkende prestaties. Dit geeft aan dat het gunstig kan zijn je eigen processor te ontwikkelen, want de chip kan beter geoptimaliseerd worden. Een ander voordeel is dat de app’s en games die standaard op de telefoon zijn gezet veel beter werken. Als de specificaties van de iPhone 5s vergeleken worden met de concurrent lijken ze misschien minder goed, maar uit tests is gebleken dat de chip zich kan meten met de nieuwe Qualcomm Snapdragon 800 processor.

Opslag

Omdat de Apple iPhone 5s geen micro-sd slot bevat is er de optie om te kiezen voor toestellen met verschillende groottes opslagcapaciteit. Er zijn drie varianten verkrijgbaar van 16, 32 of 64 GB zodat er voor elke soort gebruiker iets tussen zit wat het meeste aanspreekt. Met deze strategie doet het Apple het anders dan de rest, die meestal een toestel uitbrengen met een standaard opslagcapaciteit, maar wel een optie tot uitbreiden hebben.

Beeldscherm

Het beeldscherm van 4 inch is een stuk kleiner dan de nieuwste generatie smartphones, die al gauw een scherm van 5 inch of groter hebben, de Sony Xperia Z Ultra heeft een scherm van maar liefst 6,4 inch, maar heeft nog steeds redelijk goede prestaties. Met een resolutie van 1136 x 640 pixels is het echter geen full hd scherm, wat aan de kleurweergave en scherpte van het beeld te zien is. Door Apple’s eigen processor presteert het beeldscherm wel weer beter dan je zou verwachten, want er zijn vrijwel geen haperingen te constateren.

Camera

Op het eerste gezicht lijkt er weinig veranderd te zijn aan de camera van de Apple iPhone 5s. Het aantal megapixels is hetzelfde gebleven en er is niet aan de hardware gesleuteld. De grootste verandering is dat de sensor meer licht opvangt zodat er bij weinig licht betere kwaliteit behaald wordt. De software is veranderd zodat er meer beeldstabiliteit geproduceerd wordt, maar in de praktijk is dit nauwelijks merkbaar. De Apple iPhone 5s is meer een telefoon die het moet hebben van zijn andere functies, want andere smartphones hebben vaak een betere camera die minimaal 13 megapixels bevatten.

Afmetingen en gewicht

De iPhone 5 stond er om bekend een wat minder luxe uitstraling te hebben en door de plastic behuizing zag hij er nogal breekbaar uit. Bij de Apple iPhone 5s is dit thema weer overgenomen met als enigste verschil dat de rand nu van echt aluminium is. De afmetingen zijn hetzelfde gebleven met 123,8 x 58,6 x 7,6 mm en het gewicht van 112 gram is ook geen grote verandering. Wat de telefoon aan luxe tekort komt, maakt hij wel weer goed doordat hij fijn aanvoelt in de hand en makkelijk in je broekzak past.

Connectiviteit

De iPhone 5s werkt op het 2G, 3G en het nieuwe 4G netwerk. Naast de mobiele netwerken zijn er ook draadloze verbinding toegevoegd zoals Bluetooth 4.0 en Wi-Fi. De NFC verbinding ontbreekt echter wel, maar op dit moment is deze verbinding niet noodzakelijk.

Software

Apple heeft zijn eigen besturingssysteem ontwikkeld genaamd iOs en voor de iPhone 5s is dit al weer versie 7. Aan de interface kun je ook duidelijk zien dat hij van Apple is, want het verschilt nogal van bijvoorbeeld de interface van Samsung, die Android gebruikt. De icoontjes zijn goed met een hand te bedienen, wat de grootte van de smartphone ten goede komt. De hoeveelheid mogelijkheden kunnen verwarrend zijn voor een beginnend gebruiker, maar de echte fanaat kan zich wel goed uit de voeten hiermee.

Extra features

Een van de features die vrij uniek is bij smartphones is Touch ID. Deze functie heeft als doel dat je telefoon vergrendeld kan worden en alleen ontgrendeld wordt door je eigen vingerafdruk. Het is ook mogelijk meerdere vingerafdrukken op te slaan, zodat andere personen je telefoon ook kunnen ontgrendelen. Andere features hebben vooral met de camera te maken zoals Burst-modus, waarmee je meerdere foto’s snel achter mekaar kan maken of Apple True Tone, een speciale flitser die de foto meer natuurlijk belicht, wat voor een mooier resultaat zorgt. Voor meer informatie over de iPhone 5s kun je terecht op www.iphone5s.nl

Specificaties

Processor en geheugen: Apple A7 dual core 1,3 GHz 1 GB werkgeheugen
Opslag: 16/32/64 GB
Beeldscherm: 4 inch 1136 x 640 pixels
Camera: 8 megapixels
Afmetingen en gewicht: 123,8 x 58,6 x 7,6 mm 112 gram
Connectiviteit: Bluetooth 4.0, Wi-Fi, 2G,3G, 4G
Software: iOs 7
Extra features: Burst modus, Slow Motion Rec, Apple True Tone

Linkruil.org

Comments are closed.