Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Een Goedkope smartphone uit China

Een goedkope smartphone vinden loop vaak genoeg uit op een fiasco. Je probeert inmiddels een goede telefoon te kopen voor een scherpe prijs, maar na aanschaf merk je al snel dat die goedkope smartphone een slechte batterij heeft, de GPS niet goed functioneert of je krijgt te maken met tergend trage reactietijden waardoor een slak zelfs nog snel lijkt te zijn. Natuurlijk kent iedereen wel dit verhaal. De meeste goedkope smartphones op de Europese markt doen het immers niet zo fantastisch goed.

Maar dan heb je de chinese smartphones die de laatste tijd de Europese markten binnensijpelen. Huawei (Whawhei uitgesproken), heeft al getoond wat die Chinezen voor vernuft in elkaar kunnen steken. Prachtige maar ook zeer snelle telefoons waarvoor je niet meteen je beurs zeer wijd moet open trekken. Neen, in plaats daarvan krijg je een mid-range telefoon voor een budget prijs.

Andere merken

Maar naast Huawei kan je ook een andere goedkope smartphone van een ander Chinees merk aanschaffen. Zo wordt Jiayu volgens ingewijden de volgende grote hit op de smartphone markt. Deze zeer goedkope smartphones kunnen zeer goede prestaties neerzetten. Daarom dat de meer Westers-georiënteerde merken ook met argusogen naar de Oosterse markten kijken. Zij zijn immers onder de indruk van het succes dat de Chinese merken reeds op de Europese markt hebben vergaard.

Naast Jiayu heb je natuurlijk nog veel keuze. Bekende Chinese goedkope smartphone merken zijn Meizu, Xiami, iOcean en Zopo. Dit zijn dan ook meteen de meest betrouwbare Chinese telefoons, want ook in China heb je budget merken. Waar de Zopo in China bijvoorbeeld een topstatus kan genieten, zal het merk “KVD” als absoluut budgetmerk gelden. Het prijsverschil bedraagt dan ook vaak 100 euro. Voor Chinese standaarden is dit uiteraard extreem, omdat men daar gewoonweg minder geld heeft om te besteden aan een goedkope smartphone.

Ben jij klaar voor een Chinese goedkope smartphone? De Chinese merken zullen in ieder geval de markt zeer snel domineren. Jouw Samsung telefoon komt trouwens ook gewoon uit Azië, en jouw iPhone wordt in China geproduceerd bij het bedrijf Foxconn. De computer die je nu gebruikt is niet enkel met Chinese componenten geproduceerd, maar mogelijk ook nog eens in China geassembleerd. China staat dus sowieso niet langer voor belabberde kwaliteit!

Linkruil.org

Comments are closed.