Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

FTTH is een veilige en snelle verbinding tot aan uw woning

Het is belangrijk dat het internet goed werkt. Zeker grote organisaties kunnen zich niet permitteren om te kampen met matig internet. Het kan dan ook tot grote frustraties leiden als het internet vastloopt, stoort of zelfs al even hapert. Sommige bedrijven functioneren volledig online. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de communicatie sector. Daarnaast heeft tegenwoordig ieder bedrijf wel een website of online afdeling. Als het internet niet goed werkt, kan dit vervolgens weer lijden tot vermindering van de winst van het bedrijf. Ook wordt er tegenwoordig vaak gewerkt vanuit huis. Om deze reden moet ook het internet hier goed functioneren. Daarnaast worden er, door de komst van het 4G en binnenkort zelfs 5G netwerk, Ć¼berhaupt steeds meer eisen gesteld aan het internet. Om deze ontwikkeling bij de blijven is de FTTH in het leven geroepen.

 

Wat is een FTTH?

Een FTTH is de afkorting voor Fiber To The Home en wil ook wel zeggen: glasvezelverbinding tot aan de woning. Als er nog gebruik wordt gemaakt van kabelinternet is het laatste gedeelte van de verbinding een coaxkabel of en twisted-pair maar bij een FTTH is ook het laatste gedeelte tot de woning een glasvezelkabel. Dit laatste gedeelte van de woning is het deel van de wijkverdeler naar de woning. Er zijn twee verschillende verbindingen mogelijk: de single-mode fiber en de multi-mode fiber. De single mode is geschikt voor korte afstanden en de multi-mode voor langere afstanden.

 

Verschillende soorten

Er zijn 4 mogelijkheden voor de FTTH.

  • FTTN: glasvezel tussen grote centrales
  • FTTC: glasvezel naar wijkverdelerkastje in de straat
  • FTTB: glasvezel naar het gebouw, de technische ruimte in een bedrijfspand
  • FTTO: glasvezel tot in een bedrijfspand

 

Glasvezel zorgt voor een snelle en betrouwbare verbinding. Door de grote bandbreedte is de verbinding erg snel. Daarnaast is glasvezel niet gevoelig voor externe magnetische velden waardoor het nauwelijks aftap baar is.

Linkruil.org

Comments are closed.