Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Goedkope tablet, een betere tijd bestaat er niet

Een goedkope tablet kopen: Een betere tijd bestaat er niet! De tablet van nu bevind zich eigenlijk nog in een vrij vroege fase. Het grote formaat van een tablet ten opzichte van bijvoorbeeld een smartphone, laat nog zoveel kansen over ter verbetering van het concept. In de tablets van nu, vind je eigenlijk de desktop technologie van vroeger. Vroeger als in twee jaar geleden natuurlijk, want de technologie evolueert natuurlijk wekelijks. Elke week wordt er wel weer wat uitgevonden, als het geen nieuwe productieprocessen zijn dan zijn het wel nieuwe nanotechnologiën.

Maar de technologie in tablets heeft toch wel een zekere volwassenheid bereikt. De eerste tablet was niet van Apple. Neen, eigenlijk kunnen we Palm en Microsoft bedanken voor het maken van tablets zoals we ze nu kennen. Het was Palm dat het reeds 40 jaar oude concept in een nieuw en innovatief jasje wist te steken. Daarna breide Microsoft hier op verder en linkte het aan zijn Windows Mobile en later ook Windows XP systemen.

Maar het is pas sinds de release van de iPad dat de tablet markt is geëxplodeerd. Het product an sich was niet meteen innovatief, maar de timing was perfect. Iedereen was klaar voor een nieuwe manier van werken. En sindsdien zijn we van ver gekomen. Waar we vroeger allemaal nog op single core tabletjes ons werk deden, zijn we momenteel met de nieuwste technologiën aan het werken. Zo kwam er bijvoorbeeld de dual core technologie, waarbij de rekencapaciteit werd verdubbeld en ook de accuduur toenaam. Daarna kwam er weer een verdubbeling van het aantal kernen, ofwel de octa cores genoemd. Momenteel zitten we zelfs in een periode waar het doodnormaal is om een goedkope tablet aan te schaffen met acht rekenkernen, ook wel hexa cores genoemd.

Maar de honger naar meer rekenkracht en meer capaciteit is nog altijd niet gestild. Mensen willen meer opslagcapaciteit, een betere batterij en nog betere prestaties. Ooit zal je een tablet moeten kunnen gebruiken als server voor je eigen persoonlijke bestanden. Maar we zijn wel nog even verwijderd van deze periode.

Vernieuwing drijft de prijs omlaag

Maar hoe komt het dat het zo makkelijk is om een goede en goedkope smartphone te vinden? Door de constante vernieuwing in de markt komt men zeer snel met verouderde producten te maken. Maar, men kan de oudere dual core processoren niet zomaar de verbrandingsoven insturen. Daarom worden deze gebruikt om goedkopere smartphones mee te maken. Perfect voor de prijsbewuste consument die geen hexa core telefoon nodig heeft!

Linkruil.org

Comments are closed.