Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Leven in een 2014: een wereld vol technologie

Als je het leven in 2014 vergelijkt met het leven rond de jaarwisseling, is er zeker één aantoonbaar verschil aan te wijzen: de technologie. Waar het 14 jaar geleden nog de normaalste zaak van de wereld was om een agenda te hebben waar je je afspraken in bijhield, lijkt dit anno 2014 een typische zaak te zijn voor een digitale agenda op een mobiele telefoon of smartphone. Dit geeft goed aan hoe bepaalde diensten steeds meer vervangen lijken te worden door digitale technologieën, waarbij de digitale technologieën de analoge technologieën steeds meer over lijken te nemen.

Smartphones

Misschien wel het beste voorbeeld van het feit dat we leven in een wereld vol technologie, is het feit dat iedereen tegenwoordig rondloopt met een smartphone. Op deze telefoons kan je zowel internetten als foto’s maken als telefoneren. Ook kun je er spelletjes op spelen en kan het dus tevens in worden gezet als spelcomputer.

Tablets

Ook de komst van de tablet is werkelijk een aanwinst voor de technologische wereld. Niet alleen worden tablets gebruikt om makkelijker te kunnen lezen, maar ook worden ze op educatief gebied ingezet. In het onderwijs wordt steeds vaker gebruik gemaakt van bijvoorbeeld iPads. Leerlingen gebruiken de iPad om op een interactieve manier te leren lezen, schrijven of rekenen. Ook voor topografie kan dit een erg geschikte manier zijn om kinderen wegwijs te maken. Door gebruik te maken van een Tablet kunnen kinderen op een overzichtelijke manier hun topografie oefenen. Zo kan er bijvoorbeeld eerst een afbeelding getoond worden, waarbij de namen van de steden eerst getoond worden, maar na een paar seconden verdwijnen. Dan is het aan de leerling, scholier, kind of iedereen die zijn topografie wil oefenen om de goede steden bij de juiste landen in te vullen.

Linkruil.org

Comments are closed.